CANVIS A UNA ENTITAT

Joan Josep Brugera rellevarà Antón Costas al capdavant del Cercle d'Economia

La junta de l'entitat ratifica la proposta de designar com a president el principal executiu de Colonial

fcasals24951784 barcelona  barcelones  06 02 2014   economia   entrevista a 160718162419

fcasals24951784 barcelona barcelones 06 02 2014 economia entrevista a 160718162419 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Relleu a la vista. Tranquil i consensuat, com és tradició. El president de Colonial, Joan Josep Brugera, serà el pròxim president del Cercle d’Economia. La junta directiva de l’entitat va ratificar ahir la proposta del president sortint, el catedràtic d’Economia, Antón Costas. Després d’aquest tràmit i l’acceptació del candidat, està previst que demà se celebri un dinar d’expresidents del Cercle juntament amb Costas. En aquesta tradicional trobada se solia consensuar el nou candidat. En aquesta ocasió se’ls ha consultat amb anterioritat.

Al setembre es convocarà l’assemblea de socis, que se celebrarà cap al novembre, en què es votarà la nova presidència juntament amb la seva junta directiva, que escollirà Brugera. El més habitual és que sigui l’única candidatura, encara que n’hi ha prou amb una cinquantena de firmes perquè n’hi hagi una altra.

El mandat de Costas, que ha superat els tres anys estatutaris previstos, s’ha caracteritzat per un increment de la projecció del Cercle i la incorporació de qüestions socials. A diferència d’altres ocasions, el nou president no haurà sigut vicepresident amb anterioritat. Els actuals vicepresidents són Marc Puig (Grup Puig), Josep Oliu (Banc Sabadell) i Artur Carulla (Agrolimen).

immobiliari

Brugera, de 70 anys i enginyer tècnic industrial, MBA per Esade i diplomat en direcció general pel IESE, el 2004 va ser nomenat Honorary Degree Doctor Honoris Causa in Economics, per la Constantinian University of Providence, Rhode Island (EUA). També és professor honorari de la Societat Científica de Xile.

Notícies relacionades

És president del comitè executiu de Colonial i de la Société Foncière Lyonnaise. Durant el període 1994-2006 ja va estar lligat a la immobiliària ocupant els càrrecs de conseller delegat i administrador de Société Foncière Lyonnaise. Així mateix, des del juliol del 2006 fins al març del 2007 va ocupar el càrrec de director general del Grupo Mutua Madrileña. Des del 2008 està a Colonial i des de del 2010 presideix la societat Société Foncière Lyonnaise (SFL). Entre altres càrrecs, del 1987 al 1994 va ser conseller delegat de Sindibank. H

Per la seva part, Costas (Matamá, Vigo, 1949), és catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB). En l'última trobada que el Cercle celebra anualment a Sitges va invitar protagonistes de la nova política com el líder de Podem, Pablo Iglesias; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També ha introduït el debat sobre qüestions socials en aquest prestigiós fòrum d'opinió.