TECNOLOGIA

Nintendo es dispara a la borsa per la febre de l''app' Pokémon Go

Les accions de l'empresa japonesa pugen un 56,65% des de dijous passat

Nova aplicació Pokémon Go, de Nintendo / AFP / VÍDEO: ATLAS

Nova aplicació Pokémon Go, de Nintendo
dcaminal34669339 the augmented reality mobile game  pokemon go  by nintendo i160712092642

/

2
Es llegeix en minuts

Hi ha aplicacions per a 'smartphones' que causen furor. És el cas de Pokémon Go, una 'app' basada en els personatges de la marca en un nou joc de realitat augmentada. El llançament de l''appapp', que es va convertir en tendència a les xarxes socials, ha fet que les accions de Nintendo s'hagin disparat a la borsa en uns dies. 

Els títols de la històrica companyia japonesa de videojocs Nintendo han acumulat una pujada del 56,65% a la Borsa de Tòquio entre dijous i avui dimarts a causa de l'èxit de vendes del seu títol per a telèfons intel·ligents. Els títols de l'empresa amb seu a Kyoto (oest) s'han revaloritzat avui un 12,73% al parquet i han arribat als 22.840 iens (199 euros), el seu nou màxim des de començament d'any.

La vigília, els títols de Nintendo s'havien disparat un 25%, en el que va suposar el seu principal avanç intradia des del 1983, quan la companyia va començar a cotitzar a la Borsa de Tòquio. Només en aquests dos últims dies, s'han mogut 10,4 milions d'accions de la companyia, mentre que el seu valor de mercat ha arribat als 3,23 bilions de iens (28.177 milions d'euros).

AL CAPDAVANT DE LA LLISTA DE DESCÀRREGUES

L'escalada a la borsa de Nintendo va començar dijous, arran del llançament del primer títol per a telèfons intel·ligents de la franquícia Pokémon, que convida els usuaris a buscar les populars criatures fantàstiques en escenaris reals mitjançant la càmera del telèfon.

Des que va sortir a la venda a Austràlia, Nova Zelanda i els Estats Units, el videojoc desenvolupat per Niantic Inc. i distribuït per Nintendo ha encapçalat les llistes de descàrregues en diferents plataformes d'aquests països. Molts usuaris estan utilitzant tota classe de trucs als seus terminals per poder descarregar l''app', malgrat que encara no estigui disponible a la seva regió.

Notícies relacionades

Els inversors han reaccionat amb entusiasme a l'èxit de Pokémon Go, el primer que ha tingut Nintendo des de la seva esperada entrada en el sector dels jocs per a mòbils aquest any, i davant les perspectives que l'empresa llanci pròximament nous títols protagonitzats per altres de les seves franquícies més conegudes, com Mario o Zelda.

El nou joc s'ha convertit en protagonista accidental de la crònica de successos als Estats Units. Una usuària de la localitat de Wyoming va descobrir un cadàver amagat en una bassa mentre buscava un personatge aquàtic de Pokémon. A Missouri, la policia ha detingut quatre persones que utilitzaven  l''app' per atraure jugadors a llocs aïllats per atracar-los.