MERCATS

L'Ibex es desinfla: pesa més el 'brexit' que el 26-J

El selectiu comença la setmana amb una pujada del 2,7% però cau a pèrdues en poc temps

 

  / EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts

El Ibex 35 ha començat la setmana en positiu després del resultat de les eleccions (victòria del PP amb 137 esconsPP ). El selectiu cotitzava en els primers compassos de la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 2,7%, pal·liant en una petita part les pèrdues registrades divendres passat. No obstant, poc després els temors han tornat al parquet i en pocs minuts la pujada s'ha esborrat: ha caigut el 0,4% poc després de les 10.30 hores.

L'índex va patir  divendres la pitjor sessió de la seva història, amb una caiguda del 12,35%, després de la victòria al Regne Unit de la sortida d'Europa. La prima de risc també va pujar divendres, fins a 169 punts.

Notícies relacionades

La victòria del PP ha animat els inversors a primera hora, i de fet la borsa espanyola ampliava minuts després de l'obertura les alces obtingudes a l'inici de la sessió fins a més del 3%  recolzada en el sector financer, que guanya avui terreny després de ser el més afectat divendres passat per la decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea. Entre els valors que més pugen hi ha Bankia, que rebota gairebé un 20%, seguida de Merlín (+8%), BBVA (+5,9%), Santander (+5%) i CaixaBank (+5%). La prima de risc espanyola (diferència amb el bo alemany, també baixa, fins als 158 punts.

L'alegria ha durat poc, i les pèrdues en altres mercats europeus han acabat arrossegant l'Ibex. Tot i que a les 10.30 pujava Merlin (+8,8%), Endesa (+5%) i Bankia (+4,6%), pesaven més la caiguda d'IAG (-10,5%), Sabadell (-6,4%) i ACS (-3,5%).