MERCATS

Les borses inicien la setmana de la votació del 'Brexit' amb fortes pujades

Cellnex i Viscofan s'estrenen en el selectiu amb avenços

 

  / EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts

La setmana de votació del 'Brexit' ha començat amb fortes pujades dels principals índexs borsaris europeus. L'Ibex 35, el principal indicador de la borsa espanyola, ha començat la jornada amb un avanç del 2,8%, que ha portat el selectiu a arribar als 8.600 punts, davant els 8.362 enters amb què va tancar divendres.

Tots els valors registraven avanços en l'obertura, especialment CaixaBank, que repuntava més d'un 5%, Santander (+4,9%), Mapfre (+4,5%), BBVA (+4,28%), IAG (+4,26%) i Bankia (+3,8%).

Cellnex Viscofan, que s'estrenaven aquest dilluns en el selectiu després de la sortida d'OHL Sacyr, també registraven avenços. En concret, les accions de la companyia de telecomunicacions es revaloritzaven un 2,04%, fins a 14 euros, mentre que l'empresa d'embolcalls carnis pujava més d'un 1,6% i situava el preu dels seus títols en 49,5 euros.

Notícies relacionades

Les principals places europees també es despertaven amb importants pujades. Frankfurt repuntava un 2,4%, París avançava un 2,6% i Londres progressava un 2,1%.

En el mercat de divises, l'euro s'intercanviava a 1,1340 dòlars, mentre que en el mercat de deute, la prima de risc espanyola rondava els 147 punts bàsics.