PAGAMENT

La plantilla de l'Administració central cobra l'extra pendent del 2012

Els empleats públics reben a la nòmina del maig el 50% pendent de la paga extra ajornada

Treballadors de la Diputació Foral de Bizkaia s’han concentrat en protesta pels ajustos recents aprovats pel Govern central, com la supressió de la paga extra de Nadal.

Treballadors de la Diputació Foral de Bizkaia s’han concentrat en protesta pels ajustos recents aprovats pel Govern central, com la supressió de la paga extra de Nadal. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Els empleats públics de l'Administració General de l'Estat (AGE) han cobrat a les nòmines del maig el 50% pendent de la paga extra ajornada el 2012, segons informa el sindicat CSIF en nota de premsa. No obstant, l'organització sindical adverteix que encara queden prop d'1,5 milions d'empleats públics de les comunitats autònomes i els ajuntaments que no han recuperat aquesta part de la paga extra.

De fet, el CSIF explica que les úniques comunitats que han tornat la totalitat de la paga extra han sigut Astúries, les Balears, Extremadura, la Rioja, el País Basc i Castella i Lleó.

Per la seva part, apunta que altres governs autonòmics, com els de les Canàries, Cantàbria, Galícia o Madrid, acabaran de tornar la paga "previsiblement" aquest any, mentre que les comunitats "amb més mala perspectiva" són Andalusia i Catalunya.

Notícies relacionades

En el cas dels ajuntaments, ja han tornat la paga als seus empleats Madrid, Barcelona, Albacete, Ciudad Real, Santander, i els d'Extremadura, la Rioja, Aragó, Navarra i Astúries. En la resta de casos, "la immensa majoria estan esperant que la seva administració faci efectiu el pagament íntegre".

Així mateix, el CSIF assenyala que el 80% dels ajuntaments de Galícia, de Castella i Lleó i de la Comunitat de Madrid han pagat o estan en procés de pagament.