EVOLUCIÓ DE L'ECONOMIA

Guindos: és "possible i compatible" abaixar l'IRPF i reduir el dèficit

El ministre d'Economia en funcions afirma que la rebaixa fiscal afavoreix l'ocupació i el consum

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia i Competitivitat en funcions, Luis de Guindos, ha afirmat que és "perfectament possible i compatible" una reducció de l'IRPF amb el compliment de la reducció del dèficit compromès amb Brussel·les.

De Guindos ha participat en la tribuna EFE-Casa d'Amèrica que ha tingut com a convidat el ministre d'Hisenda i Finances públiques de l'Argentina, Alfonso Prat-Gay, i ha afirmat que una rebaixa de dos punts a l'IRPF "redueix la falca fiscal i afavoreix l'oferta i la demanda d'ocupació".

"La reducció d'impostos que planteja el programa electoral del PP és factible i compatible i el truc és mantenir el creixement econòmic", ha dit, després d'assenyalar que si l'alça del PIB està al voltant del 2,5% o del 3% "no tinguin el més mínim dubte que és possible i compatible amb la reducció del dèficit".

El ministre en funcions ha afirmat que la rebaixa fiscal afavoreix, a més, el consum i ha reiterat que "és perfectament possible".

Ha recordat que el programa d'estabilitat enviat a Brussel·les assenyala que el 2017 Espanya sortirà del "braç corrector" de la Comissió Europea (CE) ja que el dèficit públic estarà per sota del 3 % del PIB i ha dit que "sense prendre mesures addicionals" se situarà en l'1,6 % el 2019.

Notícies relacionades

"Es tracta de compatibilitzar i és perfectament ajustable i coordinable l'objectiu de reducció de dèficit amb aquesta reducció de l'IRPF", ha subratllat.

Així mateix, ha insistit que en el primer semestre l'economia ha crescut per sobre del 3% amb una inflació, que, per tercer any consecutiu, està en nivells negatius i amb un superàvit de la balança per compte corrent.