OPERACIÓ EMPRESARIAL

Coca-Cola crea a Europa la seva embotelladora mundial més gran

Sol Daurella presideix la nova companyia que començarà a cotitzar el 2 de juny a Espanya

La firma compta amb 25.000 empleats i naixerà amb 20.000 milions de valor borsari

D’esquerra a dreta,  Muhtar Kent, president de The Coca-Cola Company, Sol Daurella, de Coca-Cola Iberian Partners, i John Brock, de Coca-Cola Enterprises, ahir.

D’esquerra a dreta, Muhtar Kent, president de The Coca-Cola Company, Sol Daurella, de Coca-Cola Iberian Partners, i John Brock, de Coca-Cola Enterprises, ahir.

2
Es llegeix en minuts
R. M. S. / MADRID

Coca-Cola European Partners va anunciar ahir el tancament de l’operació d’integració de tres embotelladores europees de la marca, entre elles l’espanyola Coca-Cola Iberian Partners, amb la qual cosa conclou l’operació per la qual es crea l’embotelladora independent més gran de Coca-Cola del món per ingressos, just abans de la seva imminent sortida a borsa. Segons informa Coca-Cola European Partners, la nova empresa donarà servei a una població de més de 300 milions de persones al continent, incloent-hi Espanya, Andorra, Portugal, Alemanya, Bèlgica, França, la Gran Bretanya, Holanda, Luxemburg, Mònaco, Noruega i Suècia.

    La companyia, que va anunciar la seva fusió l’agost passat, neix amb uns ingressos anuals d’aproximadament 11.000 milions d’euros i un benefici brut d’explotació (ebitda) d’aproximadament 1.800 milions d’euros. Compta amb una plantilla aproximada de 25.000 empleats. Les seves accions començaran a cotitzar dimarts, 31 de maig, simultàniament a Nova York, Londres i Amsterdam. A Espanya, es preveu que les accions iniciïn la cotització dijous, 2 de juny, a les 12.00 hores.

    «Amb una història conjunta a Europa de gairebé un segle, les tres companyies que s’integren avui darrere d’una de les marques més reconegudes a nivell global, estan preparades per convertir-se en el millor embotellador dins del sistema Coca-Cola de tot el món», va destacar Sol Daurella, presidenta del consell d’administració de Coca-Cola European Partners. Segons el conseller delegat, John F. Brock, «aquest és un moment apassionant per a Coca-Cola European Partners, ja que Europa continua sent una plataforma excel·lent per al creixement rendible i a llarg termini».

Notícies relacionades

PERSPECTIVA DE DIVIDENDS / La nova empresa combinada s’estrenarà a la borsa espanyola amb una capitalització borsària superior als 20.000 milions d’euros i la intenció de destinar entre el 30% i el 40% del benefici a dividends. Començarà a cotitzar amb un deute d’uns 6.588 milions d’euros. La firma es troba actualment immersa en el refinançament de 2.200 milions d’euros de deute bancari.

    Abans de la seva sortida a borsa, el capital de la nova companyia es reparteix entre la firma espanyola (34%), l’europea Coca-Cola Enterprises Inc (48%) i l’alemanya Coca-Cola Erfrischugsgetränke AG (CCEAG), filial al 100% de The Coca-Cola Company (18%). Fonts del mercat consultades per Europa Press van indicar que el free float inicial o capital destinat a la borsa serà del 48%; no obstant, fons nord-americans poden sortir de la companyia a l’estar condicionats per les seves polítiques d’invertir únicament als Estats Units, per la qual cosa la demanda final de títols es fa difícil de predir.