LA TRIBUTACIÓ CATALANA

Junqueras reitera la seva voluntat d'abaixar l'IRPF a les rendes de menys de 36.000 euros

El vicepresident del Govern assegura que "el ràting català no té sentit perquè no controlem les nostres despeses i ingressos"

jrico34059482 27 05 2016  sitges  oriol junqueras y anton costas160527191349

jrico34059482 27 05 2016 sitges oriol junqueras y anton costas160527191349 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Oriol Junqueras

VICEPRESIDENT DEL GOVERN

"És millor que els pressupostos s'aprovin que seguir amb els pressupostos prorrogats"

El debat sobre l’IRPF segueix obert i sense signes d’aclarir-se fins que es configurin els suports parlamentaris al pressupost de la Generalitat. El líder d’ERC i vicepresident econòmic del Govern, Oriol Jun-queras, va reiterar ahir la necessit-at d’alleugerir l’IRPF a les rendes més populars, però sense aclarir la fórmula i tampoc si això comportarà elevar la pressió fiscal a les rendes altes.

    «La posició d’ERC des del 2013 sempre ha sigut que hem de fer un esforç per treure pressió fiscal a les rendes mitjanes, el 90% de les que hi ha al país», va afirmar Junqueras en la 32 Reunió Cercle d’Economia a Sitges. «És un element que contribueix a augmentar la disponibilitat de renda i ens allunya del context deflacionista», va justificar, encara que va deixar aquesta decisió en mans de les majories del Parlament, ja que Junts pel Sí no té majoria a la cambra. Junqueras va situar el nivell de renda que es beneficiaria de la proposta per sota dels 36.000 euros.

Notícies relacionades

    «És millor que els pressupostos s’aprovin, que no seguir amb els pressupostos prorrogats», va respondre a la pregunta del president del Cercle, Antón Costas, sobre si pot garantir que s’aprovaran els comptes al Parlament. No obstant, el líder republicà no va voler entrar a avançar si es negociaran amb altres forces polítiques al marge de la CUP.

    «El ràting té sentit quan es calcula sobre una administració que té el control de les seves despeses i dels seus ingressos, si no, no té sentit», va dir respecte a la rebaixa del ràting de Catalunya per part de Moody’s. Segons el dirigent, el fet que Catalunya només controli el 5% dels ingressos, que són els impostos propis i cedits, no li deixa marge per fer política econòmica.