Rosell: "La feina fixa i segura és un concepte del segle XIX"

El president de la CEO diu que el lloc de treball "caldrà guanya-se'l cada dia" i aposta per la digitalització

 

  / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

El president de la CEOEJuan Rosell, ha afirmat que la feina "fixa i segura" és "un concepte del segle XIX", ja que en el futur caldrà "guanyar-se-la cada dia". En aquesta línia, ha demanat més impuls de la digitalització a Europa i a Espanya, especialment en educació, perquè "corre perill de perdre el tren de la revolució digital".

Rosell ho ha dit durant la seva intervenció en la presentació d'un estudi sobre la transformació digital elaborat per Siemens i la consultora Roland Berger, en què ha considerat que la digitalització serà fonamental per a la feina, ja que "hi haurà moltes sorpreses en un futur immediat".

Rosell ha assenyalat que el procés de transformació digital "ho canvia tot, en el món dels negocis i en el dia a dia de les cases", i fa que "el que avui sembla impossible, en unes hores, dies o setmanes sembli possible", de manera que veu un gran "repte polític econòmic i social a nivell global".

En aquest sentit, ha destacat que la digitalització incrementa el PIB mundial i la competitivitat, i per això "és bàsic adaptar-nos i agafar el tren", ja que tots els sectors ja estan patint una "gran irrupció" en el seu model de negoci, tant a nivell públic com privat, sectorialment i subsectorialment. I encara que hi ha més de 1.200 milions de persones sense internet, "ja hi ha més mòbils que habitants i en els últims anys s'han emmagatzemat més dades que en tota història anterior".

REBAIXA DE COSTOS

"La digitalització transforma els negocis i rebaixa els costos, incrementa la competitivitat", ha afegit Rosell, que ha advertit que el sector públic en aquest camp "va al darrere" al comptar amb unes estructures "massa rígides, antigues i mastodòntiques".

"Desgraciadament no ho estan fent amb la rapidesa i la diligència amb què ho haurien de fer", ha lamentat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha insistit que la digitalització serà "clau" per al futur i ha reivindicat que per a la Comissió Europea hauria de ser una "prioritat" el mercat únic digital, alhora que ha advertit que Espanya "corre perill de perdre el tren de la revolució digital, com ja va perdre alguns trens en el camp de la transformació informàtica".

Respecte a això, ha assenyalat que els números del percentatge de R+D al PIB espanyol són "per tremolar", al situar-se al voltant de l'1,2%, i ha reclamat que almenys superi el 2% i per aconseguir-lo es recolzi aquest procés de transformació a través de l'educació".