REESTRUCTURACIÓ HISTÒRICA

Més de 2.000 empleats d'El Corte Inglés i Hipercor s'acullen a les baixes voluntàries

Representen la meitat del col·lectiu de més grans de 58 anys en condicions d'acceptar el pla pactat entre sindicats i empresa

1
Es llegeix en minuts

Un total de 2.070 empleats d'El Corte Inglés i Hipercor han sol·licitat acollir-se al pla de baixes voluntàries incentivades pactat entre l'empresa i els sindicats. Aquesta xifra representa la meitat de la plantilla que reunia les condicions per fer-ho, entre elles, ser més gran de de 58 anys.

Aquesta xifra supera sobradament les estimacions sindicals, que preveien que a la mesura s'hi acollirien entre 1.300 i 1.400 empleats del grup de distribució, que és la primera vegada en els seus 75 anys d'història que obre un procés d'aquestes característiques.

El pla va ser firmat per la companyia i els sindicats FETICO, CCOO, UGT i FASGA amb l'objectiu de "rejovenir" la plantilla dels grans magatzems d'El Corte Inglés i de la cadena Hipercor amb la incorporació de nous perfils professionals adequats a les seves noves estratègies de negoci.

En total, complien els requisits establerts en el pla concretament 4.058 treballadors de les dues empreses, han informat avui a Efe fonts sindicals, que han apuntat que cada sol·licitud serà estudiada individualment abans de ser aprovada.

Al tancar l'exercici del 2014, el grup donava feina a 91.437 persones, de les quals el 69,3% (més de 63.300) treballava als grans magatzems i el 10,3 % (més de 9.100) als hipermercats.

FIXOS I TEMPORALS

El pla de desvinculació voluntària va dirigit als empleats nascuts els anys 1956, 1957 i 1958, així com als treballadors a temps parcial nascuts el 1954 i el 1955.

En tots els casos han d'acreditar 15 anys d'antiguitat en el grup d'empreses El Corte Inglés i tenir 35 anys cotitzats a la data de l'extinció de la relació laboral.

Els treballadors que s'acullin al pla percebran una retribució mensual del 70% del salari (en 12 mensualitats) del 2015 (inclosos incentius) fins que compleixin 63 anys.

A més, cobraran un pagament addicional en el moment d'acollir-se a l'acord equivalent a sis mensualitats netes, segons l'acord, que recull que els pagaments es faran mitjançant la subscripció d'El Corte Inglés d'una pòlissa d'assegurances.

FISCALITAT

Notícies relacionades

El treballador no haurà de pagar l'import del cost del conveni especial de cotització amb la Seguretat Social des de l'extinció del contracte i fins que compleixi 63 anys. Durant aquest període cotitzarà pel 100% del salari del 2015.

En matèria fiscal, l'empresa també assumeix l'import corresponent a l'IRPF, segons el document, que recull que els treballadors mantindran els descomptes de què disfruten com a empleats.