companyia a les illes verges britàniques

Miguel Blesa, en els 'papers de Panamà'

L'expresident de Caja Madrid figura com a apoderat d'una societat 'offshore'

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, "va tenir un poder" en una societat creada amb la firma d'advocats panamenya Mossack Fonseca que "es va utilitzar per constituir una empresa i realitzar importants inversions a Espanya", segons ha publicat 'El Confidencial' i La Sexta.

La companyia, Danforth Investment, en la qual Blesa figura com a apoderat, es va crear el 1989 a les illes Verges Britàniques, considerades un paradís fiscal.

Segons 'El Confidencial', Danforth Investment va servir a Blesa per crear a Espanya el 1992 Danforth Ibérica, empresa que avui té un capital social de més de 700.000 euros d'acord amb les dades dipositades en el registre mercantil.

Notícies relacionades

El 1991, mesos abans que es concedís el poder a Blesa, Danforth Investments va comprar el 45% del capital social de l'empresa espanyola Construcciones Aeronavales, SA (CANSA) per més de 52 milions de pessetes (315.000 euros), segons consta en els documents interns del despatx panameny.

Blesa va ser president del consell d'administració de Caja Madrid del 1996 al 2009, i des del 2013 està sent investigat judicialment per suposades irregularitats que haurien sigut comeses durant la seva gestió.