Anar al contingut

El deute pendent de cobrament baixa el 5,5%

El fisc va intensificar l'any passat les mesures per ingressar efectivament sumes descobertes

Agustí Sala

Una de les assignatures pendents d’Hisenda és cobrar efectivament els deutes que afloren en les actuacions d’inspecció i comprovació. En l’apartat de recaptació, les diferents iniciatives de la Delegació Especial de l’Agència Tributària a Catalunya, al capdavant de la qual hi ha Gonzalo David García de Castro, van permetre que el deute pendent de cobrament a finals de l’any passat caigués el 5,5%.

L’objectiu va ser el cobrament efectiu dels deutes liquidats, que és un dels principals reptes de l’administració tributària. En aquest sentit, es van triplicar les investigacions de moviments financers, fins a arribar a 6.061 amb la finalitat de detectar possibles insolvències financeres. 

En total es van portar a terme 496 mesures cautelars i 1.024 personacions

Al seu torn es van adoptar 496 mesures cautelars per evitar buidatges patrimonials. Tot plegat es va reforçar amb personacions de representants dels òrgans de recaptació a la seu de l’activitat econòmica del contribuent. Aquestes van arribar a les 1.024, xifra que suposa una alça del 15% respecte al 2014, segons fonts del fisc.

A escala estatal, el deute a cobrar es va reduir l’any passat per primera vegada des del 1999. Al final del 2015, aquesta quantitat pujava a 49.271 milions d’euros. Això va significar un descens respecte als 50.226 milions registrats en l’exercici precedent. 

0 Comentaris