El deute pendent de cobrament baixa el 5,5%

El fisc va intensificar l'any passat les mesures per ingressar efectivament sumes descobertes

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una de les assignatures pendents d’Hisenda és cobrar efectivament els deutes que afloren en les actuacions d’inspecció i comprovació. En l’apartat de recaptació, les diferents iniciatives de la Delegació Especial de l’Agència Tributària a Catalunya, al capdavant de la qual hi ha Gonzalo David García de Castro, van permetre que el deute pendent de cobrament a finals de l’any passat caigués el 5,5%.

L’objectiu va ser el cobrament efectiu dels deutes liquidats, que és un dels principals reptes de l’administració tributària. En aquest sentit, es van triplicar les investigacions de moviments financers, fins a arribar a 6.061 amb la finalitat de detectar possibles insolvències financeres. 

En total  es van portar a terme 496 mesures cautelars i 1.024 personacions

Notícies relacionades

Al seu torn es van adoptar 496 mesures cautelars per evitar buidatges patrimonials. Tot plegat es va reforçar amb personacions de representants dels òrgans de recaptació a la seu de l’activitat econòmica del contribuent. Aquestes van arribar a les 1.024, xifra que suposa una alça del 15% respecte al 2014, segons fonts del fisc.

A escala estatal, el deute a cobrar es va reduir l’any passat per primera vegada des del 1999. Al final del 2015, aquesta quantitat pujava a 49.271 milions d’euros. Això va significar un descens respecte als 50.226 milions registrats en l’exercici precedent.