Alierta: "Un increment de la digitalització augmentaria un 40% el PIB"

El president de Telefónica sosté que el 65% dels nens que avui comencen primària treballaran en feines que avui no existeixen

32891783 60-alierta-bertran

32891783 60-alierta-bertran

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

El president de Telefónica, César Alierta, ha assenyalat avui en la inauguració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona que el PIB per càpita augmentaria un 40% amb un increment de la digitalització de l'economia del 10%, segons diversos informes de l'operadora. Alierta ha assenyalat que una cinquena part del creixement global dels últims 20 anys és gràcies a la indústria digital. “Els que estem avui aquí som conscients d'aquest potencial, però necessitem que les institucions, governs, sindicats, empreses, reguladors i ciutadans s'adonin també del potencial del món digital en benefici del ciutadà”, ha assenyalat el primer executiu de la teleoperadora.

Notícies relacionades

Alierta ha centrat bona part del seu discurs en la importància de l'educació per facilitar l'encaix de la digitalització de la societat i la formació, especialment dels joves. Segons Alierta, el 65% dels nens que comencen avui l'educació primària acabaran en un lloc de treball que a hores d'ara encara no existeix, “raó per la qual un canvi en el model educatiu és important per incrementar les possibilitats dels nous professionals de trobar feina”. L'exponencial creixement de les dades, la digitalització i la 'big data' transformaran igualment els models productius, clau per anticipar-se a les necessitats del client, per prendre millors decisions empresarials i per impulsar la innovació.

Alierta, que ha assenyalat que el futur passa pel 5G i la hiperconnectivitat, ha incidit en diversos aspectes que estan sent el cavall de batalla de l'operadora: la privacitat, la seguretat i la regulació del sector. El president de Telefónica ha tornat a insistir que "són les operadores les que garanteixen la privacitat i la seguretat de les dades”, davant empreses d'internet com Google, que treuen partit a les inversions que fan les operadores però no garanteixen la privacitat. En aquest sentit, Alierta ha destacat la importància de la regulació igual per a tots els actors que participen en l'ecosistema.