MWC 2016

El 4YFN reuneix a Barcelona els millors emprenedors i 'start-ups'

Paral·lel al Mobile World Congress, start-ups i inversors de tot el món es donen cita a Montjuïc

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Fa tres anys, la Mobile World Capital Barcelona va decidir organitzar de manera paral·lela al Mobile World Congress (MWC) una cita per a start-ups: a l'MWC hi acudien les grans empreses del sectorMWC , però als emprenedors els era impossible assistir-hi pels elevats costos. La cita es va denominar 4YFN, i es va enfocar com un lloc on ajudar els emprenedors a fer contactes, conèixer socis i inversors i donar a conèixer els seus productes. L'experiment va anar tan bé que en la seva tercera edició el 4YFN ocuparà més de 18.000 metres quadrats al recinte firal de Montjuïc, formant ara part del programa oficial del MWC.

El 4YFN ha crescut exponencialment a causa del creixent sector de les start-ups tecnològiques, empreses que poden escalar ràpidament i a nivell internacional en pocs anys. Amb pocs recursos, les persones amb talent tecnològic poden convertir la seva empresa en líders mundials, i que el seu projecte arribi a milions de persones. Però el camí no és fàcil, i el 4YFN busca ajudar-los.

Notícies relacionades

La fira d'emprenedors passa a ocupar aquest any 18.000 metres quadrats, per 8.000 que omplia en la darrera edició. Si a l'MWC hi aniran Mark Zuckerberg (Facebook) o Lewis Hamilton (pilot de F-1), en el 4YFN hi seran  el confundador de Viquipèdia, Jimmy Wales; Rich Miner, o el cofundador d'Android i soci inversor a Google Ventures. S'espera la visita de més de 12.000 persones, en una fira a la qual assistiran també més de 500 inversors de tot el món. 

Diverses competicions premiaran els projectes més innovadors, i també hi haurà una zona expositora. Tot, amb l'objectiu d'impulsar un ecosistema que a Barcelona contracta milers de persones.