CONFLICTE LABORAL

Convocada vaga a Renfe per al divendres dia 26

L'atur afectarà les línies de Rodalies, mitjana distància i l'AVE

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

La reguera de vagues en el transport públic segueix creixent. Ara es tracta de Renfe. Els treballadors de la companyia estan convocats a la vaga divendres que ve, dia 26. En aquest cas, la convocatòria d'aturada no afectarà el Mobile World Congress (MWC)Mobile World Congress (MWC), que s'acaba just el dia abans, el dijous dia 25, i que no coincidirà amb les protestes del metro i el bus de Barcelona. 

Notícies relacionades

L'aturada convocada és de 23 hores de durada i afectarà uns 900 treballadors de Renfe en les línies de Rodaliesmitjana distància i AVE, segons ha explicat Cristóbal Cobo, secretari general de CCOO a Renfe. "La intenció era convocar la vaga abans, però no hi hem arribat a temps", ha assegurat Cobo.

A més de Renfe, la plantilla d'Adif, que s'encarrega principalment del manteniment i les reparacions a les línies fèrries, també està convocada a la vaga el 22 i el 25 de febrer i el 4, l'11 i el 18 de març. Els motius de les convocatòries d'aturades són reclamar més inversions a les empreses, frenar un procés de privatització que "és més intens a Catalunya" i exigir un pla de xoc per frenar els atacs violents al personal dels trens.