Anar al contingut

¿Vols feina com a electricista a Alemanya?

L'associació de gremis d'instal·ladors selecciona amb una firma alemanya 15 professionals per treballar en aquell país

L'acord entre les dues parts preveu obrir un nou procés d'elecció de candidats el mes que ve

Agustí Sala

La feina és un bé escàs. Per tant, molt buscat. Un total de 15 instal·ladors (electricistes i lampistes han superat un procés de selecció al qual van anar  65 persones, per anar a treballar ben aviat a Alemanya. La selecció ha sigut fruit de l'acord entre la Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya i POD Int Personalberatung, firma alemanya de selecció de personal.

Els elegits inicien ara un curs per conèixer alemany bàsic i, en especial, la terminologia i procediments que s'utilitzen a Alemanya en aquesta activitat, explica Raúl Rodríguez, gerent de l'associació. L'imparteixen professionals d'aquest ram al país centreeuropeu.

El procés ve avalat per un altre de similar portat a terme a la Comunitat Valenciana mitjançant el qual uns 300 professionals s'han desplaçat a treballar a Alemanya. S'han fet altres campanyes d'aquest tipus en altres llocs d'Espanya, però a Catalunya aquesta és la primera dirigida a instal·ladors.

1.700 EUROS BRUTS AL MES 

D'entrada, els elegits tindran un salari de 1.700 euros bruts al mes el primer any, una vivenda o habitació compartida amb un cost màxim de 300 euros mensuals, amb les despeses incloses; i una ajuda per fill a càrrec de 190 euros mensuals, fins i tot si la família viu a Espanya. Després d'aquest primer període està previst que les condicions salarials es millorin mitjançant negociació i s'equiparin a les del mercat laboral alemany.

L'Associació ja prepara un nou procés de selecció per al mes que ve, segons Rodríguez. "S'enviarà una comunicació a tots els gremis per obrir un nou procés de selecció que podria ser a finals de març", afirma.

 

0 Comentaris