sentència judicial

Condemnat un funcionari de l'Ajuntament de Cadis que es va absentar de la feina 6 anys

L'home haurà de pagar al consistori 29.920,93 euros

1
Es llegeix en minuts

Un jutjat de Cadis ha condemnat un exfuncionari de l'Ajuntament de Cadis a pagar al consistori 29.920,93 euros per no presentar-se al seu lloc de treball "almenys" des del 2004 fins al març del 2010.

Segons la sentència, el 15 d'octubre del 2010 l'ajuntament va acordar obrir un expedient a J.G.V. per una falta "molt greu" de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic per "abandonament del servei" i "falta injustificada".

La suspensió de feina i sou a la qual es va sotmetre després de l'obertura de l'expedient sols va durar quatre mesos ja que, durant la seva tramitació, el funcionari es va acollir a la jubilació anticipada.

Els fets es remunten al 1998 quan l'Ajuntament de Cadis va firmar un conveni de col·laboració amb l'empresa pública Aguas de Cadiz pel qual aquest empleat passava a fer-se càrrec d'uns controls a l'estació de La Martona.

El text judicial recull com en la proposta de sanció interposada per l'ajuntament l'any 2010 consta que el treballador "no va arribar a anar al seu lloc de treball ni va arribar a fer cap feina", encara que en cap moment va deixar de percebre la nòmina.

Notícies relacionades

El llavors regidor de Personal, José Blas Fernández (PP), va descobrir que a Aguas de Cadiz suposaven que els seus serveis per a l'empresa havien finalitzat i havia tornat a l'Ajuntament, i que en la corporació pensaven que seguia a Aguas de Cadiz.

La sentència també recull que el decret aprovat pel consistori no és pròpiament un procediment sancionador sinó la "devolució de quantitats indegudament cobrades".