Anar al contingut

FINANCES

El Tribunal Suprem anul·la l'adquisició d'accions en la sortida a borsa de Bankia

Els magistrats de la Sala Civil sentencia que el fullet de l'OPV va provocar un "error en el consentiment" als compradors

MARGARITA BATALLAS / MADRID

abertran16526016 madrid 20 07 2011 economia salida a bolsa de la e160127140138

DAVID CASTRO

El Tribunal Suprem ha anul·lat avui l'adquisició d'accions de Bankia en ocasió de l'oferta pública del 2011 perquè hi va haver "error en el consentiment" a l'existir desfasament entre les xifres del fullet que l'anunciava i les reals.

La sentència del ple de la Sala Civil de l'alt tribunal, reunit aquest matí, obligarà l'entitat a tornar els diners de dos subscriptors de la seva oferta pública d'accions i obre la via a milers de noves reclamacions. Aquests dos  subscriptors havien aconseguit sentències a favor seu al jutjat d'Oviedo i l'audiència provincial d'Astúries que Bankia va recórrer davant el Suprem. En aquestes sentències ja es va establir que la informació facilitada al fullet va resultar "incorrecta, i inveraç ja que donava en aparença solvència que no es corresponia amb la seva situació financera".

L'alt tribunal ha rebutjat també la petició que la causa penal pendent per la mateixa sortida a borsa davant l'Audiència Nacional pugui paralitzar les reclamacions individuals per la via civil.

0 Comentaris