PACTES POLÍTICS

Foment es reuneix per analitzar els pactes de govern

La patronal catalana situa com a línia vermella un acord amb Podem i reclama estabilitat política

El president de Foment del Treball, Gay de Montellà.

El president de Foment del Treball, Gay de Montellà. / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

El comitè executiu de Foment es reuneix avui amb una agenda política més que carregada. Sobre la taula tenen l'anàlisi de la configuració del Govern de la Generalitat, presidit per Carles Puigdemont, i els pactes de Govern a Madrid. La patronal catalana, presidida per Joaquim Gay de Montellà, veu amb preocupació la situació política catalana i espanyola.

Notícies relacionades

A Catalunya el pacte entre Junts x Sí i la CUP per tirar endavant el procés de desconnexió amb l'Estat espanyol ha generat inquietud en el món de la gran empresa. Foment ja ha manifestat en diverses ocasions que el debat sobiranista genera tensió en el món econòmic. Ja ho va fer durant la campanya del 27-S amb un document en què va reclamar que el pròxim Govern de la Generalitat es formés "dins del marc legal, en un entorn de seguretat jurídica de llibertats, drets i obligacions" i amb "estabilitat". El nou president Carles Puigdemont i Gay de Montellà encara no s'han reunit, segons fonts de Foment.

I en l'àmbit espanyol, la patronal catalana també veu amb preocupació l'escenari que s'ha obert després del 20-D. En la trobada d'avui, els empresaris debatran sobre els pactes que hi ha sobre la taula, encara que la posició amb què arriben a la reunió és clara. Foment aposta per una coalició del PP amb el PSOE que garanteixi l'estabilitat i preservi les reformes econòmiques en la mateixa línia que el Cercle d'Econonia que va demanar la setmana passada a Mariano Rajoy i Pedro Sánchez que s'entenguin per governar. "No ens fa cap il·lusió el model portuguès i la nostra línia vermella és clarament Podem", han explicat fonts de l'organització empresarial.