RELLEU

L'exconseller Felip Puig busca feina com a enginyer

Jordi Baiget, nou responsable d'Empresa i Coneixement, es fixa com a prioritat "fer la vida el més simple possible" a les companyies

icoy32409233 barcelona  14 1 2016   el fins ara conseller  d em160114161817

icoy32409233 barcelona 14 1 2016 el fins ara conseller d em160114161817

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

Felip Puig, fins ara conseller d'Empresa i Ocupació i pes pesant a Convergència Democràtica, ha anunciat avui que deixa la vida política activa i que a partir d'ara tornarà a l'empresa privada. "Buscaré feina com a enginyer, encara que ha passat molt temps des que ho vaig deixar", ha explicat Puig poc després de formalitzar el traspàs de les àrees de promoció empresarial a Jordi Baiget, nou conseller d'Empresa i Coneixement.

Puig, enginyer de camins de professió, deixa enrere una llarga etapa en què ha estat al capdavant de quatre conselleries des del 1999 i anteriorment alt càrrec en diversos departaments. En el seu mandat com a conseller d'Interior es va veure implicat en la polèmica pel cas d'Esther Quintana, que va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma llançada pels Mossos en una manifestació.

L'exconseller ha defensat l'impuls de l'activitat empresarial i econòmica com la base per a la millora de la societat, un principi que també ha assumit el nou titular del departament d'Empresa i Coneixement a l'assegurar que "continuarà l'obra" de Puig. Baiget s'ha marcat com a prioritat "acompanyar les empreses perquè innovin, exportin, creixin i creïn ocupació" al considerar que és la millor forma de "garantir el progrés econòmic i el benestar social".

Notícies relacionades

"Des del departament les ajudarem (a les iniciatives empresarials) en el que puguem i els farem la vida tan simple com puguem perquè quan tinguin necessitat de créixer i exportar tinguin al seu costat el Govern de la Generalitat", ha dit Baiget, que fins ara exercia com a secretari del Govern d'Artur Mas.

Encara que no estava previst inicialment en l'agenda del Govern, Puig també traspassarà l'àrea d'ocupació a la nova consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, a la seu històrica de Treball, al carrer de Sepúlveda de Barcelona. Bassa haurà rebut poc abans el relleu de Neus Munté al capdavant de l'àrea de l'antic departament de Benestar Social i Família, ubicat al carrer de Taulat, al Fòrum de Barcelona.