INVESTIGACIÓ DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL

El fiscal demana 4 anys i sis mesos de presó per a Rato per les 'black'

L'escrit de la fiscalia sol·licita sis anys de presó i una indemnització de 9.344.808 euros per a Blesa

L’exdirector de l’FMI i exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, l’abril passat.

L’exdirector de l’FMI i exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, l’abril passat. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Margarita Batallas
Margarita Batallas

Periodista

ver +

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita a Rodrigo Rato 4 anys i sis mesos de presó i una indemnització de 2.694.850 euros per les quantitats disposades entre el febrer del 2010 i el maig del 2012 pels usuaris de les targetes 'black', de les quals va autoritzar l'emissió, segons diu en el seu escrit d'acusació presentat avui davant el jutjat central d'instrucció núm. 4 de l'Audiència Nacional. Per a qui va ser president de Caja Madrid, Miguel Blesa, sol·licita sis anys de presó i una indemnització de 9.344.808 euros, quantitat disposada entre el gener del 2003 i el gener del 2010 pels usuaris de les targetes de les quals va autoritzar l'emissió.

Notícies relacionades

En el seu escrit, la Fiscalia acusa diversos consellers i directius de l'entitat del delicte d'apropiació indeguda per l'ús continuat de les targetes de crèdit per a despeses de lliure disposició.

La Fiscalia acusa un total de 66 persones d'un delicte continuat d'apropiació indeguda. La Fiscalia aplica l'atenuant de reparació del dany a onze usuaris de les targetes.