EUA demanda Volkswagen per manipular motors dièsel

Washington assegura que el fabricant alemany va falsejar gairebé 600.000 vehicles

1
Es llegeix en minuts

EUA ha presentat una demanda contra el grup automobilístic alemany Volkswagen per manipular gairebé 600.000 dels seus vehicles dièsel i per excedir les emissions establertes en els estàndards de l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA), segons ha informat el Departament de Justícia en un comunicat.

La denúncia, presentada pel Departament de Justícia nord-americana en nom de l'EPA, s'emmarca dins de l'escàndol de les emissions que ha sacsejat Volkswagen i que també ha afectat milers de vehicles a Espanya.

En concret, les autoritats nord-americanes han acusat Volkswagen d'instal·lar "dispositius de manipulació il·legals" per modificar el sistema de control d'emissions en gairebé 600.000 vehicles dièsel, que emetrien més gasos contaminants dels permesos en la llei.

A més, el Departament de Justícia ha acusat la companyia alemanya de violar la Llei d'Aire Net mitjançant la venda, introducció en el comerç o importació de vehicles amb aquesta manipulació d'emissions.

CONFIANÇA DEL PÚBLIC

L'assistent del fiscal general per a la Divisió de Recursos Naturals i el Departament de Medi Ambient, John C. Cruden, ha afirmat que els fabricants de vehicles que no verifiquin adequadament els seus cotxes i desafiïn els sistemes de control d'emissions "vulneren la confiança del públic, posen en perill la salut pública i afecten els seus competidors".

Notícies relacionades

Cruden ha explicat que les discussions mantingudes amb Volkswagen fins al moment no han portat a cap acord "acceptable". "EUA posarà en marxa tots els remeis adients er rescabalar les violacions a les lleis d'aire net del nostre país", ha subratllat.

"Les suposades manipulacions van permetre a gairebé 600.000 motors dièsel emetre excessives emissions contaminants per tot el país, perjudicant la nostra salut i enganyant els consumidors", ha criticat Cruden mitjançant un comunicat.