L'antiga cúpula d'Abengoa avala la seva fiança amb assegurances

L'expresident Felipe Benjumea i l'antic conseller delegat Manuel Sánchez Ortega havien d'aportar 11,5 i 4,5 milions, respectivament

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de AbengoaFelipe Benjumea, i l'exconseller delegat, Manuel Sánchez Ortega, han aportat dos pòlisses d'assegurança cadascun per avalar les fiances d'11,5 milions i de 4,5 milions d'euros, respectivament, que els havia fixat l'Audiència Nacional.

Benjumea ha demanat a més a la jutge que aclareixi si d'aquesta quantitat, que es correspon amb la indemnització cobrada a l'abandonar l'empresa, s'han de restar les corresponents retencions fiscals.

En un escrit, datat el passat 23 de desembre, s'assenyala que en l'exigència d'aquesta fiança hi ha "un concepte fosc" i sol·licita aclariment, segons informa Efe. Un aclariment que té a veure amb un tema fiscal: en l'escrit es recorda que qualsevol indemnització rebuda està subjecta a retenció fiscal a través del IRPF i que pot arribar a ser del 45 % de l'import brut cobrat.

QUANTITATS A COMPTE

Notícies relacionades

Davant això, afegeixen, es qüestiona si s'ha d'abonar la quantitat que correspongui "una vegada deduïdes les quantitats retingudes a compte de l'IRPF i que no han percebut". Segons fonts jurídiques, els dos exdirectius d'Abengoa han presentat dues pòlisses d'assegurança de cada una de companyies diferents per cobrir les fiances exigides per l'Audiència Nacional.

La jutge comunicarà ara aquestes peticions a la Fiscalia perquè informi si amb això es dóna per satisfeta la fiança. Abengoa va presentar preconcurs de creditors el passat 25 de novembre.