DEUTES

Hisenda publica avui la llista de morosos, que inclou 4.855 deutors

L'import global de deutes recollit en aquesta relació supera els 15.600 milions d'euros

La llista de morosos inclou 345 persones físiques amb un deute que sobrepassa els 700 milions

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària publicarà aquest dimecres la llista de morosos a la pàgina de la seva seu electrònica a partir de les 11.00 hores. La llista, que no es podrà trobar a Google i de la qual informarà EL PERIÓDICO ben aviat, inclou els deutors amb la Hisenda Pública amb deutes o sancions tributàries de més d'un milió d'euros, pendents de pagament a 31 de juliol d'aquest any, i que no estiguin ni ajornats ni suspesos.

Segons les mateixes fonts, l'import global de deutes recollit en aquest llistat supera els 15.600 milions d'euros, i la xifra total de deutors arriba als 4.855, dels quals 345 són persones físiques, amb un deute que sobrepassa els 700 milions d'euros, i 4.510 són persones jurídiques, amb pagaments pendents de 14.900 milions d'euros.

A la llista dels principals deutors amb l'Administració Tributària s'identifica completament els contribuents, siguin persones físiques o jurídiques, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó o denominació social completa.

Dels més de 15.600 milions d'euros de deute pendent de pagament recollits en aquesta llista, més de 6.500 milions d'euros, el 42% del total, és deute de morosos en procés concursal, és a dir, afectat per un procediment en què les possibilitats de cobrament efectiu del deute són reduïdes mentre duri el concurs. En conjunt, a la llista hi apareixen gairebé 1.700 deutors concursals, el 35% del total.

A més, amb 825 morosos inclosos en aquesta llista s'han fet derivacions de responsabilitat subsidiària o solidària a tercers diferents del deutor principal, per un import superior a 1.500 milions d'euros, equivalents a prop del 10% de la quantia total del deute que figura a la relació. Aquestes actuacions allarguen en el temps la recaptació d'aquests deutes, segons les mateixes fonts.

Notícies relacionades

A l'ordre del Ministeri d'Hisenda que detallava com es publicaria aquesta llista, s'hi especifica que aquesta relació de grans deutors estarà disponible només tres mesos des de la seva data de publicació, de manera que s'assegurarà la seva desaparició un cop complert aquest termini. A més, s'impedirà que es localitzi a través de motors de recerca a internet.

Amb la publicació d'aquesta llista es compleix el desenvolupament de l'article 95 bis de la llei general tributària.