DECISIÓ DE COMPETÈNCIA

Brussel·les aprova la fusió europea de Coca-Cola

Sol Daurella presidirà la gran macroembotelladora amb seu a Londres

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTÍNEZ
BRUSSEL·LES

La Comissió Europea va aprovar ahir la fusió de les embotelladores europees de Coca-Cola, entre les quals hi ha l'espanyola Coca-Cola Iberian Partners, al concloure que no suposa alteració de la competència. L'Executiu comunitari va subratllar en un comunicat que l'activitat de les firmes embotelladores no se solapa geogràficament, de manera que els consumidors «seguiran tenint prou opcions alternatives per triar».

Mitjançant aquesta operació, Coca-Cola Iberian Partners, l'alemanya Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises, que opera a Europa occidental encara que té seu a Atlanta, es fusionaran per crear Coca-Cola European Partners. La societat que presideix Sol Daurella, que facturarà l'impost de societats a Espanya, controlarà el 34% de la nova companyia, mentre que els accionistes de Coca-Cola Enterprises tindran una participació del 48% i The Coca-Cola Company tindrà el 18% de les accions.

Sol Daurella assumirà la presidència del consell d'administració de Coca-Cola European Partners, que es constituirà al Regne Unit i cotitzarà al mercat d'Amsterdam, el de Nova York i l'espanyol.

Notícies relacionades

La macroembotelladora oferirà servei a més de 300 milions de consumidors en 13 països europeus. A més, donarà feina de manera directa a més de 27.000 persones en 50 plantes embotelladores.

Amb la integració de les tres empreses, el nou grup espera obtenir uns estalvis per sinergies i millores en les cadenes de subministrament i operatives que oscil·laran entre els 320 i els 344 milions d'euros anuals en els tres primers exercicis, abans d'impostos.