CONFLICTE ENTRE ORGANITZACIONS EMPRESARIALS

Foment estudia expulsar Cecot per la seva «expansió territorial»

L'entitat opina que l'organització vallesana incompleix els estatuts

Antoni Abad, president de la Cecot.

Antoni Abad, president de la Cecot. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
O.G.
BARCELONA

El comitè executiu de Foment ha acordat per unanimitat expedientar la patronal Cecot com a primer pas que podria acabar en expulsió. La patronal que presideix Joaquim Gay de Montellà ha decidit encarregar a la comissió de règim intern de l'entitat un informe sobre si la configuració i actuacions de l'organització empresarial Cecot, amb seu a Terrassa i presidida per Antoni Abad, entren en conflicte amb disposicions dels estatuts de Foment del Treball.

Notícies relacionades

El punt de conflicte és el desembarcament de Cecot a Barcelona amb la celebració d'actes com per exemple la Nit de l'Empresari, esdeveniment que se celebrava tradicionalment a la ciutat de Terrassa i que aquest any per segon exercici consecutiu tindrà lloc a la capital catalana. També la prestació de serveis per part de Cecot en altres territoris hauria molestat Foment,

La comissió de règim intern de la patronal adscrita a la CEOE té com a missió principal vetllar pel compliment dels estatuts i del codi ètic i de bon govern de l'entitat, segons Foment. Aquest informe s'elevarà al comitè executiu de la institució i als seus òrgans perquè prenguin una decisió. En última instància, Foment podria decidir expulsar Cecot de la seva estructura, ja que és un organisme territorial associat.