ANÀLISI DE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I POLÍTICA

Varufakis diu que el Govern "sembla voler enfortir l'independentisme" a Catalunya

Syriza "es va donar per vençut, i això ha fet molt de mal a Podem", ha afirmat l'exministre de Finances grec, de visita a Barcelona

Varufakis, de visita a Barcelona. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'exministre de Finances grec Iannis Varufakis, de visita a Barcelona, ha afirmat que "sembla que Madrid està intentant enfortir el moviment independentista a Catalunya" al prohibir un referèndum sobre la independència.

L'Executiu central "no ho podria fer millor" si el que vol és fomentar el sobiranisme a Catalunya, ha dit Varufakis en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous.

SIMILITUD ENTRE GRÈCIA I ESPANYA

Preguntat per les similituds entre Syriza i Podem, ha manifestat que el partit d'Alexis Tsipras "es va donar per vençut, i això ha fet molt de mal a Podem", i ha dit que va demanar perdó al partit de Pablo Iglesias per això.

Ha assegurat que les realitats grega i espanyola "són comparables, però també molt diferents", encara que formen part de la mateixa crisi. Varufakis ha considerat que a Europa hi havia por que Grècia sortís exitosa de les seves negociacions "perquè després vindria Espanya".

L'exministre de Finances grec participarà aquesta tarda en una conferència al Born.

El dia anterior, es va reunir a l'Ajuntament de Barcelona amb l'alcaldessa, Ada Colau, amb qui va debatre sobre la democràcia a Europa. En un missatge al seu compte de Twitter, Colau va assegurar: "Una altra Europa és possible i la farem des de baix".

Notícies relacionades

 

A la trobada també hi van anar el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la dona de Varufakis, l'artista Danae Stratou.