EL SECTOR DE L'AUTOMOCIÓ

Nissan crearà 1.000 llocs de treball a Barcelona amb una nova 'pick up'

La fàbrica de la Zona Franca comença a produir el model NP300 Navara, que arribarà a un volum de 120.000 unitats

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

La fàbrica de Nissan a Barcelona està de celebració. La cadena de muntatge renovada ha començat la producció en sèrie de la nova camioneta NP300, que permetrà crear uns 1.000 llocs de treball quan s'arribi a la capacitat màxima.

Notícies relacionades

La nova 'pick up' ha suposat una inversió de 80 milions i és el tercer model que s'ha començat a produir a la planta de la Zona Franca en els últims anys. Anteriorment havia assumit la fabricació de la furgoneta elèctrica e-NV200 i el turisme Pulsar. En la primera fase, la producció de la nova camioneta es vendrà a Europa, posteriorment també al Pròxim Orient i finalment es fabricaran noves versions per a Mercedes i Renault, i amb això el volum final previst és de 120.000 unitats a l'any.

Amb aquest volum, la factoria preveu arribar a un volum global de producció amb tots els models d'unes 200.000 unitats, que suposen al voltant del 85% de la seva capacitat màxima. El president europeu de Nissan, Paul Willcox, ha destacat l'experiència de 32 anys de la planta barcelonina en la producció de tot terrenys i la "gran transformació" d'una fàbrica que fa només uns anys "tenia un futur incert".

Temes:

Nissan