El jutge embarga béns a Rato per un import de 18 milions d'euros

L'exvicepresident del Govern no ha fet efectiva la fiança que ha de pagar per la seva imputació per corrupció, delicte fiscal i blanqueig de capitals

L’exdirector de l’FMI i exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, l’abril passat.

L’exdirector de l’FMI i exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, l’abril passat. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El jutge Antonio Serrano-Artal ha ordenat l'embargament de béns per un import de 18 milions d'euros a l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i exvicepresident econòmic del Govern d'Aznar Rodrigo Rato, després que aquest no hagi dipositat aquesta quantitat al jutjat per fer front a la responsabilitat civilresponsabilitat civil que li va imposar en la causa en què s'investiga el seu patrimoni familiar i personal.

Notícies relacionades

L'embargament també inclou la pensió que l'exvicepresident del Govern percep com a exdirector gerent del Fons Monetari Internacional. Aquesta fiança va ser establerta pel jutge perquè Rato pogués tenir accés als seus comptes bancariscomptes bancaris, que li van ser embargats pel jutjat un dia després de la seva detenció el 17 d'abril perquè assistís al registre de casa seva i del seu despatx.

A més, aquest dimecres el jutge ha pres declaració en aquest cas a l'advocat Domingo Plaza pels delictes de corrupció entre particulars, delicte fiscal i suborn. El jutge no li ha imposat cap mesura cautelar. Aquest és el tercer imputat en aquest procés, en què també figuren Rato i l'empresari Alberto Portuondo.