SISTEMA FINANCER

Bankinter compra el negoci bancari de Barclays a Portugal per 100 milions

La societat conjunta amb Mapfre compra el negoci d'assegurances de vida de Barclays al país lusità per 75 milions

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter.

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter. / efe / gustavo cuevas

1
Es llegeix en minuts

El banc espanyol Bankinter ha tancat un acord amb Barclays per adquirir el negoci de l'entitat financera britànica a Portugal per un import aproximat de 100 milions d'euros, segons ha confirmat l'entitat espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més del negoci bancari, l'entitat que dirigeix María Dolores Dancausa també adquirirà a través de Bankinter Seguros de Vida, societat participada al 50% per Bankinter i Mapfre, el negoci d'assegurances de vida i pensions de Barclays a Portugal per 75 milions d'euros.

El negoci bancari de Barclays a Portugal inclou una cartera de crèdits de gairebé 4.900 milions d'euros i té una xarxa de 84 sucursals, una plantilla de 100 treballadors i 185.000 clients, dels quals 20.300 són empreses.

BANCA D'INVERSIÓ I TARGETES NO CANVIEN DE MANS

L'operació, que queda pendent de l'obtenció de les autoritzacions per part dels organismes reguladors, exclou la compra del negoci de la banca d'inversió i les targetes, així com un petit nombre de clients corporatius que seguiran sent gestionats per Barclays. Així, l'entitat britànica es queda a Portugal amb els mateixos negocis que va decidir mantenir a Espanya després de vendre la seva activitat bancària a CaixaBank el setembre del 2014.

Pel que fa al negoci assegurador, Barclays gestiona més de 1.000 milions d'euros en actius, que ara quedaran sota el control de Bankinter.

Notícies relacionades

L'operació tancada dimecres passat suposa la segona i més important adquisició fora d'Espanya de l'entitat, després que el desembre del 2012 comprés les infraestructures i la llicència bancària de la filial del banc holandès Van Lanschot a Luxemburg.

Segons Bankinter, "aquesta adquisició a Portugal representa un salt qualitatiu per a l'estratègia de negoci del banc, el qual, encara que continuarà prioritzant el creixement orgànic a Espanya, ara estendrà la seva presència (...) a un altre país de la Unió Europea".

Temes:

Bankinter