LA PRECAMPANYA CATALANA

Foment adverteix que el 27-S genera "tensió i màxima preocupació" entre els empresaris

La patronal catalana reivindica el caràcter autonòmic de les eleccions i que el pròxim Govern es formi dins del marc legal

El president de Foment del Treball, Gay de Montellà.

El president de Foment del Treball, Gay de Montellà. / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts

La patronal catalana Foment del Treball Nacional ha presentat un document de propostes de cara a les eleccions autonòmiques de Catalunya, el 27 de setembre, en què recalca la situació de tensió en el món econòmic a causa del debat sobiranista. En el document, Foment afirma que la convocatòria electoral "incorpora una dimensió política extraordinària i excepcional" a causa del procés secessionista que plantegen algunes candidatures, cosa que "genera tensió i màxima preocupació des de la perspectiva econòmica i empresarial".

"És òbvia la incertesa empresarial davant aquest debat polític, que posa en qüestió la pertinença a la Unió Europea i a la zona euro amb totes les conseqüències que això té per al sistema financer català, entre altres", afegeix la nota.

Per tot plegat, la patronal rebutja el caràcter plebiscitari de les eleccions, al reivindicar "la convocatòria d'eleccions autonòmiques, que és exactament el que disposa el document de convocatòria formal". I exigeix que el pròxim Govern de la Generalitat es formi "dins del marc legal, en un entorn de seguretat jurídica de llibertats, drets i obligacions" i amb "estabilitat".

CINC LÍNIES ESTRATÈGIQUES

Notícies relacionades

En l'aspecte més econòmic, Foment proposa cinc línies estratègiques que considera prioritàries per a Catalunya. Les propostes giren al voltant d'una fiscalitat més competitiva, l'increment sostingut de les inversions en infraestructures per part de la Generalitat i també de l'Estat, un marc jurídic i regulador segur i estable, i avançar cap a la màxima eficiència de l'administració pública a través de la simplificació de la normativa i la reducció de la seva pròpia estructura.

El cinquè punt es refereix a la competitivitat, a través de la internacionalització, la innovació i la formació.