FINANCES

Andorra crea el 'banc bo' amb els actius i passius lícits de BPA

L'entitat s'anomena Vall Banc i es vendrà a finals d'any

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El consell d'administració de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB), el FROB andorrà, va constituir divendres passat, 17 de juliol, el banc bo on es transferiran els actius i passius lícits de Banca Privada d'Andorra (BPA). Aquesta nova entitat bancària es diu Vall Banc. Es tracta d'un nou pas per executar el pla de resolució del banc andorrà BPA, aprovat per AREB l'11 de juny passat, que preveu la segregació del conjunt d'actius i passius de BPA considerats legítims després de l'estricte procés de revisió de cada client.

Notícies relacionades

Així mateix, el consell d'AREB ha aprovat la valoració de BPA, pas necessari per poder crear el nou banc amb l'objectiu de procedir a la seva venda abans que s'acabi l'any. Aquesta valoració s'ha fet prenent com a referència les xifres de 31 de maig del 2015 i, tal com preveu la llei, s'ha dut a terme sota dos supòsits: el d'entitat en resolució i el d'empresa en liquidació; aquestes valoracions dels actius i passius de BPA s'han portat a terme amb base als informes que han estat elaborats pels experts independents: PwC, Key Capital Partners i Jones Lang LaSalle.

A l'escenari de resolució els ajustos negatius de valoració s'han estimat en una xifra de 313 milions d'euros, cosa que provoca, una vegada consumits els recursos propis de BPA, un desequilibri patrimonial de 103 milions, és a dir, una valoració econòmica negativa de 103 milions. El principal ajust negatiu prové de la filial en liquidació  Banco Madrid, que s'estima que pugui generar unes pèrdues de 181 milions (un 58% de les pèrdues totals). AREB va assegurar ahir que manté les expectatives de no haver d'aplicar cap quitança als dipòsits dels clients de BPA.

Temes:

Andorra Bancs