ELS PROJECTES GOVERNAMENTALS

El Govern aclareix que "en aquest moment" no contempla tornar la paga als funcionaris

Ayllón, el portaveu adjunt de l'Executiu, admet "certa sorpresa" per la difusió d'una mesura que nega que sigui un projecte governamental

Manifestació de funcionaris de Justícia a la Via Laietana davant Governació, el 2013.

Manifestació de funcionaris de Justícia a la Via Laietana davant Governació, el 2013. / TANIA MORELL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts i portaveu adjunt de l'Executiu, José Luis Ayllón, ha afirmat avui que tornar als funcionaris les retallades en sou, pagues extraordinàries o dies de lliure disposició que es van aplicar el 2012 no està en els plans del Govern "en aquest moment". Ayllón ha sortit als passadissos del Congrés per fer aquest aclariment després que alguns mitjans de comunicació hagin publicat informacions en aquest sentit. El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ha puntualitzat que es tracta d'una "informació incorrecta".

"Jo desconec d'on sorgeixen aquestes informacions, que no estan en aquest cas en els plans del Govern", ha emfatitzat Ayllón, reconeixent "certa sorpresa" a l'Executiu pel fet que s'hagi difós que s'estan estudiant aquesta i altres mesures per acostar-se al col·lectiu de funcionaris, just quan queden uns quants mesos perquè se celebrin les eleccions generals.

A més, ha descartat la possibilitat que el debat sorgeixi arran d'intencions o desitjos d'alguns ministeris perquè "el Govern és solidari en les seves actuacions i actua de forma única a l'hora de prendre decisions", ja que "només hi ha un Butlletí Oficial de l'Estat, un Consell de Ministres i una Comissió General de Secretaris i Subsecretaris".

Notícies relacionades

"Per descomptat que l'objectiu del Govern és superar la situació econòmica que ens van deixar al principi de la legislatura. Hem anat prenent mesures que ens estan permetent tornar a créixer i a crear ocupació, i ja hi ha menys desocupats, més creixement econòmic, es crea ocupació en lloc de destruir-se, i moltes altres coses que s'han d'anar recuperant. Però torno a insistir: Aquesta informació en aquest moment no està en els plans del Govern", ha conclòs Ayllón.

Els socialistes consideren que la polèmica mostra que l'Executiu només es mou en termes d'"estratègia electoral" amb cada una de les seves propostes. "Demanem al Govern que deixin de prendre el pèl als funcionaris. Això sembla un govern en funcions, que un dia diu una cosa i l'endemà la contrària", ha dit el portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando.