ESCÀNDOL FINANCER

Dimiteixen els dos copresidents del Deutsche Bank

Els EUA han multat el banc amb 2.500 milions de dòlars per manipular tipus d'interès

Imatge d’arxiu dels dos copresidents del Deutsche Bank durant una roda de premsa.

Imatge d’arxiu dels dos copresidents del Deutsche Bank durant una roda de premsa. / AFP / DANIEL ROLAND

1
Es llegeix en minuts

Jürgen Fitschen i Anshu Jain, els dos copresidents del Deutsche Bank, han anunciat aquest diumenge la seva dimissió de l'entitat bancària més gran d'Alemanya, que ha nomenat com a substitut John Cryan.

Aquestes renúncies vénen després de l'aparició d'una sèrie d'escàndols en què el banc s'ha vist afectat, inclosa una multa de 2.500 milions de dòlars per manipular l'índex Líbor, un interès de préstec interbancari usat a la City de Londres. Davant aquesta enorme càrrega, el Deutche Bank no ha ni admès la seva culpa ni ha denegat els càrrecs.

Jain deixarà el seu càrrec el pròxim 30 de juny, Fitschen després de la junta d'accionistes el maig de 2016, va comunicar a Frankfurt l'entitat bancària.

ENTRE COL·LEGUES

Cryan, de 54 anys, executiu del banc suís UBS entre el 2008 i el 2011, assumirà la copresidència del Deutsche Bank el pròxim 1 de juliol i després de la sortida de Fitschen assumirà el comandament en solitari.

El futur president de l'entitat bancària és des del 2013 membre del Consell de Vigilància del Deutsche Bank, presideix el Comitè d'Auditoria i forma part del Comitè de Riscos. Cryan abandonarà el seu mandat al Consell de Vigilància tan aviat com assumeixi el càrrec de copresident de l'entitat.

Notícies relacionades

Per una altra part, el Consell de Vigilància havia demanat a Jain que continués fins al gener del 2016 com a assessor del banc, ja que a Fitschen se li havia encomanat garantir la transició, i per això segurià al capdavant de l'entitat -juntament amb Cryan- fins a la junta d'accionistes del 19 de maig del 2016.

 

Temes:

Deutsche Bank