AJUSTOS PELS LITIGIS JUDICIALS

Deutsche Bank es desprèn de 200 oficines i ven Postbank

L'entitat redueix costos després d'anunciar una caiguda del 50% dels resultats

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Deutsche Bank durà a terme una profunda reestructuració de la seva activitat, incloent-hi una reducció d'actius per import de 200.000 milions d'euros en banca d'inversió, així com el tancament de sucursals en el negoci de banca privada i empreses, i reduirà la seva presència internacional, cosa que es traduirà en un impacte excepcional de 3.700 milions d'euros i permetrà un estalvi de costos de 3.500 milions a l'any, va informar l'entitat.

Anshu Jain i Jürgen Fitschen, els dos copresidents del Deutsche Bank, van explicar ahir el pla per reduir els costos. El primer pas serà la venda de la seva filial Postbank que va ser anunciada el cap de setmana. Set anys després de comprar-la, el Deutsche Bank planeja desprendre's completament de l'entitat on té un 94,1% del capital.

El pla de reestructuració també inclou el tancament en els dos pròxims anys de 200 de les 750 sucursals i la reducció de la seva presència internacional. El banc no ha explicat encara si aquesta mesura es traduirà en acomiadaments entre els seus 98.000 empleats directes. El que sí que ha especificat és que no afecta Espanya.

Per un altre costat, la nova estratègia de Deutsche Bank contempla el canvi dels centres econòmics globals cap als mercats emergents i les ciutats, de manera que la institució reduirà la seva presència en altres països entre un 10% i un 15%. A més, l'entitat germànica portarà a terme una important aposta per les noves tecnologies i invertirà 1.000 milions d'euros addicionals en els pròxims anys en la digitalització de la seva activitat amb l'objectiu d'aprofitar noves oportunitats d'ingressos.

CAUEN ELS BENEFICIS / L'anunci de la reestructuració del Deutsche Bank arriba un dia després que l'entitat anunciés que el seu benefici net en el primer trimestre va baixar un 49,3% interanual, fins a 559 milions d'euros com a conseqüència del cost de litigis en què s'ha vist implicada la institució, mentre que la xifra de negoci va augmentar un 23,6%, fins a 10.376 milions.

Notícies relacionades

L'únic apartat del negoci que continua anant a bon ritme és la banca d'inversió, amb la qual va obtenir beneficis per valor de 643 milions d'euros i en la qual desitja centrar-se a partir d'ara. La banca privada, incloent-hi Postbank, li va reportar uns beneficis que van arribar als 536 milions d'euros, però les estimacions a futur són de reducció.

«En el primer trimestre del 2015, els ingressos van estar a prop de nivells rècord, mentre que els beneficis es van veure afectats per despeses en litigis de 1.500 milions d'euros després de l'acord de l'entitat amb les autoritats dels Estats Units i el Regne Unit en relació amb els índexs interbancaris». El banc alemany va ser multat amb 2.320 milions d'euros per manipular-los.