Gas Natural s'alia amb el fons sobirà de Kuwait

KIA tindrà el 25% de la societat GPG per realitzar projectes de generació al món

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Gas Natural ha segellat un acord amb Kuwait Investment Authority (KIA), el fons sobirà del país del golf Pèrsic, per fer una ampliació de capital d'uns 500 milions d'euros a Global Power Generation (GPG), creada per la firma espanyola per impulsar el seu negoci internacional de generació energètica. Després d'aquesta operació, KIA comptarà amb el 25% d'aquesta filial de Gas Natural.

L'operació, que es preveu tancar abans de final d'any una vegada obtingudes les corresponents autoritzacions, suposa l'associació de la multinacional energètica amb un soci inversor sòlid per accelerar el desenvolupament dels seus plans d'expansió en generació internacional. Entre aquests destaquen, a mitjà termini, construir 5 gigawatts (GW) addicionals de capacitat de generació en mercats internacionals  principalment a Llatinoamèrica i Àsia.

KIA és el fons sobirà més antic del món i té el seu origen a Kuwait Investment Board, creat el 1953. És responsable de la gestió i administració de Kuwait's General Reserve Fund (GRF) i de Future Generation Fund (FGF) i d'altres fons de l'estat de Kuwait. Aquest fons farà l'operació amb Gas Natural a través de Wren House Infrastructure, creada per gestionar a nivell global totes les inversions en infraestructures de KIA. Recentment va comprar juntament amb l'australiana Mcquarie els actius de l'alemanya E.on a Espanya.

Notícies relacionades

Amb GPGGas Natural pretén accelerar i potenciar el creixement del negoci de generació a nivell internacional en què es preveu que es concentrin les necessitats de nova generació en el futur pròxim. Compta amb 2.866 megawatts (MW) de capacitat de generació en operació i una plantilla de 800 professionals.

La societat integra els actius de generació internacional del grup a Mèxic (quatre centrals de cicle combinat i el parc eòlic de Bii-Hioxo, que representen la majoria de la capacitat instal·lada de GPG); Costa Rica (centrals hidràuliques de La Joya i Torito); Puerto Rico (cicle combinat); República Dominicana (central tèrmica); Panamà (central hidràulica i central tèrmica); Kenya (central tèrmica); i Austràlia (projectes eòlics en desenvolupament).

Temes:

Kuwait