Montoro insisteix que la llista de morosos amb Hisenda es publicarà aquest any

L'import dels deutes amb el fisc haurà de superar el milió d'euros

1
Es llegeix en minuts

El Govern publicarà la segona part de l'any la llista de morosos i de defraudadors fiscals. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha aprovat remetre al Consell d'Estat l'avantprojecte de la llei general tributària. La principal novetat del text és la incorporació de l'article 95 bis, que preveu la publicació de la llista de "deutors a la Hisenda pública per deutes o sancions tributàries" quan la suma sigui superior a un milió.

Notícies relacionades

Montoro ha reiterat que les llistes, que va anunciar que es publicarien fa uns dos anys, es faran públiques la segona meitat d'aquest any, una vegada entri en vigor la llei general tributària, que després de passar pel Consell d'Estat tornarà al Consell de Ministres per a la seva aprovació com a projecte de llei.

La mesura té com a objectiu "conscienciar socialment" davant el frau. L'actual llei general tributària estableix la confidencialitat absoluta sobre els procediments de l'Agència Tributària. És per això que ha de ser modificada per fer possible la publicació de la llista de morosos.