PROCÉS JUDICIAL PER LA GESTIÓ DE CAJA MADRID

Exdirectius amb targetes 'black' demanen l'arxivament del cas

Alguns beneficiaris consideren que el delicte ha prescrit

Miguel Blesa surt de l’Audiència Nacional el març de l’any passat.

Miguel Blesa surt de l’Audiència Nacional el març de l’any passat. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Diversos exconsellers i exdirectius de Caja Madrid que van utilitzar les targetes opaques de l'entitat ja s'han oposat a la seva imputació, i alguns han anat més enllà al demanar al jutge Fernando Andreu que arxivi el cas per considerar que els fets de què se'ls acusa han prescrit. Aquest ha sigut el cas de l'exdirectiva Elena Gil García, que va gastar amb la seva visa 72.500 euros, principalment en joies (uns 15.900 euros en total), articles en botigues de luxe com Chanel o Armani o viatges, i a la qual el magistrat va imputar juntament amb la resta de beneficiaris d'aquestes targetes el 28 de gener.

Notícies relacionades

La defensa de Gil García, que va dimitir dues setmanes després que esclatés l'escàndol l'octubre passat del seu lloc de consellera independent de Jazztel, ha presentat un escrit al magistrat en què l'emplaça a revocar la seva decisió d'imputarli un delicte d'apropiació indeguda i arxivar les actuacions respecte a ella, informa Efe.

Per una altra part, Manos Limpias preveu presentar aquest divendres una querella als jutjats d'instrucció de Madrid contra l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, i 10 directius més en relació amb els sobresous presumptament cobrats entre els anys 2007 i 2008. Anticorrupció ja va presentar al gener als jutjats ordinaris de Madrid una denúncia derivada de l'expedient sobre matèria retributiva i de previsió social de l'alta direcció de Caja Madrid que li va ser remès pel FROB, que reflecteix un perjudici econòmic estimat per a l'entitat de 14,8 milions.