Competència sanciona amb 1,8 milions d'euros vuit fabricants de formigó

Considera acreditat que van pactar preus i es van repartir el mercat

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 1,87 milions d'euros vuit empreses fabricants de pals de formigó per pràctiques contràries a la llei de defensa de la competència com la fixació de preus o l'intercanvi d'informació sensible, segons ha informat aquest dijous en una nota.

La CNMC considera acreditat que les companyies Posteléctrica FabricaciónRomero HormelecAdhorna PrefabricaciónPrephorXeixalvoAplihorsaRubiera i Bupre van portar a terme pràctiques contràries a la normativa de competència.

Entre les conductes d'algunes d'aquestes companyies es troben acords per fixar preus, intercanviar informació sensible (dades sobre clients, productes fabricats i preus fixats), repartir-se el mercat i repartir-se les subhastes de les empreses Telefónica, Unión Fenosa, Iberdrola i Hidroeléctrica del Cantábrico. Algunes d'aquestes pràctiques es van estendre des del 1985 fins al 2013, ha indicat l'organisme regulador.

Notícies relacionades

Per això, ha fixat sancions per a totes les companyies: Adhorna Prefabricación (469.681 euros); Prefabricados y Postes de Hormigón (441.826); Postes Xeixalvo (238.731); Posteléctrica Fabricación (203.067); Aplicaciones del Hormigón (178.844); Bupre (176.984); Romero Hormelec (160.645), i Rubiera Predisa (3.334).

Competència considera la lluita contra els acords de repartiment de mercat i els càrtels una de les seves prioritats d'actuació pel seu efecte nociu sobre la competència i els consumidors. Per això, compta amb el programa de Clemència, mitjançant el qual l'empresa i/o el directiu que hagi participat en un càrtel en pot aportar informació, escrita o verbalment, a la seu de la CNMC a canvi de l'exempció total, o d'una reducció, de la multa que li correspondria.

Temes:

Competència