PROCÉS DE REESTRUCTURACIÓ FINANCERA

El FROB envia a la fiscalia els sous dels directius de Caja Madrid entre el 2007 i el 2010

L'organisme estatal veu possibles irregularitats per 14,8 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha acordat l'enviament a la fiscalia d'un expedient relatiu a retribucions i aportació a fons de pensions de l'alta direcció de Caja Madrid en el període entre el 2007 i el 2010, sota presidència de Miguel Blesa.

El FROB ha detectat possibles irregularitats que, si es confirmen, haurien suposat un perjudici total per a l'entitat de 14,8 milions d'euros, segons càlculs fets arran de l'estudi Forensic independent encarregat per l'entitat.

QUATRE TIPUS DE PRÀCTIQUES

En primer lloc, el FROB troba sospitosa la pujada salarial del 26% aplicada el 2008 als membres de l'alta direcció de Caja Madrid, que va suposar dos milions d'euros addicionals que van servir de base per al càlcul d'indemnitzacions posteriors. També es qüestionen 1,8 milions d'euros en retribucions variables no justificades.

A més, l'informe Forensic ha detectat una possible irregularitat relacionada amb les aportacions al pla de pensions de Caja Madrid que podria haver suposat un perjudici patrimonial d'1,84 milions a l'entitat.

Notícies relacionades

Per últim, s'han detectat possibles irregularitats en l'extinció de diversos contractes d'alts directius, així com en els pagaments que en diversos conceptes (pacte de no concurrència, primes, indemnitzacions...) se'ls van fer, fonamentalment els anys 2009 i 2010, amb un possible perjudici econòmic per a Caja Madrid de 9,1 milions d'euros.

27 OPERACIONS

Com a òrgan encarregat de la gestió dels processos de reestructuració de les entitats de crèdit, el FROB ha contractat 90 anàlisis Forensic que han donat lloc a 27 operacions enviades a la fiscalia.

Temes:

Caja Madrid