NEGOCIACIÓ AMB ELS INVERSORS

Amper sol·licita el preconcurs de creditors

L'empresa tecnològica ha estat suspesa temporalment de cotització

1
Es llegeix en minuts

El consell d'administració d'Amper ha acordat presentar el preconcurs de creditors davant el Jutjat Mercantil de Madrid amb l'objectiu d'aconseguir un pla de recapitalització que garanteixi la continuïtat de l'activitat industrial del grup a Espanya.

La companyia s'ha mostrat confiada en la seva capacitat d'arribar a acords en un marc temporal més ampli que l'inicialment fixat amb els grups inversors amb què ha mantingut negociacions, però sense descartar altres possibles alternatives per aconseguir, en el termini concedit per l'article bis de la llei concursal, aquest pla de recapitalització.

El preconcurs és una possibilitat que contempla la nova llei concursal per la qual permet a una empresa reconèixer davant un jutge la seva situació d'insolvència i comptar amb un màxim de quatre mesos per pactar un acord de reestructuració de deute amb els bancs que li eviti declarar-se en concurs.

REDUCCIÓ DE COSTOS

Amper ha comunicat aquesta decisió en vista de la prolongació de les negociacions amb els grups inversors que van plantar en el seu moment ofertes no vinculants, tenint en compte la situació financera i la previsió de tresoreria, així com la millora dels resultats d'explotació.

Notícies relacionades

"El consell d'administració ha acordat preservar els èxits aconseguits fins ara després d'un esforç, que ha durat més d'un any, de reducció de costos i presentar la comunicació prevista en l'article 5 bis de la llei concursal davant el Jutjat Mercantil de Madrid", ha assenyalat.

Abans de l'obertura del mercat, la CNMV va suspendre cautelarment la cotització dels títols d'Amper, que tornaran al parquet a les 11.00 hores.