ACORD SOCIETARI

El Santander ven el 51% de les filials d'assegurances de la seva divisió de consum al grup francès CNP

El grup presidit per Botín obté plusvàlues de 250 milions d'euros amb aquesta operació

1
Es llegeix en minuts

El grup assegurador francès CNP Assurances ha firmat un acord estratègic amb el Banco Santander, pel qual adquireix el 51% de les filials d'assegurances de vida i no vida de Santander Consumer Finance (SCF) per un import aproximat de 290 milions d'euros, segons han explicat totes dues. El banc que presideix Emilio Botín aconseguirà amb aquesta operació unes plusvàlues netes de 250 milions d'euros, que es destinaran "íntegrament" a reforçar el balanç.

Concretament, mitjançant aquesta transacció, l'asseguradora francesa comprarà el 51% de les tres societats d'assegurances de vida i no vida que presten servei a la unitat de finançament al consum de Santander (Santander Consumer Finance), i que tenen la seva seu a Irlanda.

Gràcies a aquesta transacció, la companyia francesa podrà distribuir en exclusiva els seus productes als clients de Santander Consumer Finance en 10 països europeus: Alemanya, Polònia, Itàlia, Espanya, Àustria, Portugal, Noruega, Suècia, Dinamarca i Finlàndia.

El 2013, les filials d'assegurances de Santander Consumer Finance van generar gairebé 600 milions d'euros en vendes. El grup francès considera que el negoci té un "gran potencial" per als seus marges de creixement.

Encara que l'import de l'operació puja a 290 milions d'euros, CNP Assurances ha precisat que aquesta quantitat es podria ajustar a l'alça o a la baixa en funció de l'evolució financera dels pròxims anys.

Santander Consumer Finance té una xarxa de distribució multicanal que inclou associacions amb concessionaris d'automòbils, botigues, supermercats, agències especialitzades, de crèdit al consum, així com canals de venda directa.

Notícies relacionades

Pel grup francès, amb aquest acord s'avança en el seu objectiu estratègic de prioritzar les assegurances a Europa, especialment a Alemanya, la principal economia de l'eurozona.

L'operació, que CNP finançarà amb recursos propis, està previst que es tanqui abans de finals de 2014 i està subjecta a les autoritzacions regulatòries pertinents.

Temes:

Assegurances