¿Quants funcionaris hi ha a cada regió d'Europa?

Mapa amb la ràtio de funcionariat respecte al total d'empleats d'oficines a nivell de comunitat autònoma

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ MASSOT VILA / Barcelona

El 36% dels empleats d'oficina espanyols eren funcionaris el 2011. Així ho afirma l'estudi de la multinacional DTZ basat en dades d'Oxford Economics. Grècia (46%) i Portugal (42%) copen els dos primers llocs d'aquesta llista, en què el Regne Unit (18%) i Suïssa (19%) obtenen les ràtios més baixes. La forta presència de llocs de treball relacionats amb els serveis financers i de negocis en aquests dos últims països explica el perquè dels seus índexs més baixos.

Notícies relacionades

Igualment l'estudi assenyala que els països amb la taxa més alta de funcionaris també són els països amb més deute extern, així com amb un rendiment econòmic més feble.

Espanya

Espanya (36%) és el cinquè país dels 21 estudiats amb la ràtio més alta de funcionaris, un índex lleugerament superior a la mitjana, que se situa en 28%. Extremadura (60%) és la comunitat autònoma (NUTS 2 en la nomenclatura europea) on hi ha més presència relativa de funcionaris a Espanya, així com la quarta a nivell europeu. A nivell de l'Estat espanyol, Catalunya és la comunitat que obté la ràtio més baixa.