Més de 70 detinguts i 35 ferits en incidents aïllats

El Govern afirma que el seguiment de la vaga és "baix" en mercats centrals, ports i transports

Diversos membres de piquets s’enfronten a agents de la Policia Nacional als voltants de Mercamálaga, aquesta matinada.

Diversos membres de piquets s’enfronten a agents de la Policia Nacional als voltants de Mercamálaga, aquesta matinada. / Daniel Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

ElGovernha destacat el compliment dels serveis mínims i l'absència d'alteracions rellevants d'ordre públic en el transcurs del primer terç de la jornada de vaga general. La directora general de Política Interior, Cristina Díaz, ha assenyalat que la situació és de "normalitat" i ha xifrat en70 els detinguts i en34 els ferits --tres d'ells membres de les Forces de Seguretat del Estat-- enincidents aïllats. A aquesta xifra s'hi han de sumarcinc detinguts i un ferit a Catalunya.

En aquestes primeres hores, segons l'Executiu, no s'han produït "alteracions rellevants" en eltransport, els grans mercats i la indústria. Pel que fa als grans mercats a l'engròs,Mercamadridfunciona amb normalitat, segons la directora general de Política Interior, que ha ressenyat incidències a València i Granada, i més seguiment de la vaga a Saragossa --hi ha un seguiment "mitjà-alt"--, Sevilla --"paralitzat"-- i Astúries. Els incidents més destacats s'han produït a Mercamálaga, on, segons la Delegació del Govern a Andalusia, els piquets "han intentat paralitzar l'activitat" i davant l'acció policial "alguns piquets han llançat pedres", cosa que ha provocat que un policia i un camioner resultessin ferits. 

Seguiment "poc significatiu" al metro i busos

Notícies relacionades

A les grans ciutats, s'estan complint els serveis mínims, segons el Govern, que parla de seguiment "poc significatiu" al metro i autobusos a Madrid. Díaz ha reconegut un seguiment "més elevat" en el transport interurbà i a l'aeroport de Barajas, mentre que els serveis d'alta velocitat funcionen sense incidents destacables. També es compleixen elsserveis mínims a Barcelona en el transport urbà, ferroviari i a l'aeroport del Prat malgrat algunes accions dels piquets. A Bilbao, Sevilla, València i a la resta de les grans capitals també s'ha iniciat la jornada amb normalitat i s'estan complint els serveis mínims, segons el Govern.

Alsports, l'Executiu parla d'absoluta normalitat. En el sector deltransport, la directora general ha destacat que el seguiment "està sent baix en el transport de mercaderies per carretera". En elsector ferroviari, ha afegit, la incidència és "igualment baixa amb escàs impacte sobre el servei".