JORNADA DE MOBILITZACIÓ

Els piquets impedeixen l'accés de camions al CIM Vallès

L'activitat acadèmica a la UAB ha estat suspesa

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / Santa Perpètua de Mogoda

Elspiquetsque s'han instal·lat als dos accessos de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès (CIM Vallès) impedeixen l'entrada o sortida de camions, per on cada dia passen uns 5.000 vehicles. A Cerdanyola del Vallès, membres del comitè d'empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) informen els conductors que l'activitat acadèmica ha estat suspesa.

L'acció dels piquets al CIM Vallès va començar a mitjanit, i des d'aquell moment tot vehicle que ha volgut accedir al recinte ha estat derivat a una zona d'aparcament adjacent, on han estacionat el seu vehicle i alguns han passat la nit. “Tenim menys feina que en anteriors ocasions i els Mossos d'Esquadra han col·laborat amb nosaltres”, assenyala la portaveu dels piquets, Sandra Cañete, que assegura que el volum de camions amb què s'han trobat és molt reduït, i ho atribueix a la conscienciació del sector del transport que ha optat per secundar la vaga.

Des de primera hora la circulació per lesautopistesvallesanes C-58 i AP-7 ha estat molt més fluida que un dia normal, i on s'ha pogut veure menys quantitat de camions a la carretera. No han tingut la mateixa sort els usuaris de la carretera C-17, on a l'altura de Parets del Vallès els piquets han tallat la via en sentit Vic durant més de mitja hora.

Contenidors cremats

A Sabadell l'acció de protesta més matutina s'ha concentrat a l'accés sud de la ciutat per la Gran Via, on s'han cremat diversos contenidors, un fet que ha obligat a tallar la via durant una mitja hora per apagar el foc i retirar els elements a un marge. En aquesta ciutat els Mossos d'Esquadra havien preparat un dispositiu amb quatre vehicles de la brigada mòbil a la plaça del Mil·lenari, on membres del col·lectiu del 15-M van tallar el carrer l'anterior vaga del 29-M, i on es van detenir sis persones.

A la UABels treballadors han bloquejat els accessos per parar els conductors i informar-los que l'activitat acadèmica havia quedat cancel·lada: “Els donem un fullet i els expliquem la nostra postura, després que diversos estudiants hagin passat la nit per organitzar la vaga en un edifici de la plaça Cívica”, assenyala el portaveu dels treballadors, Jordi Gassiot, que explica que després de detallar els seus motius deixen passar els conductors. Malgrat això, els aparcaments del campus estaven pràcticament buits.

Notícies relacionades

A Cerdanyola del Vallès un centenar d'estudiants han passat la nit a l'institut Gorgs, on han tractat les retallades en matèria de sanitat o educació. Al polígon de Sant Pau de Riu-sec, a Sabadell, establiments com Leroy Merlin o Conforama han obert les seves portes i han estat víctimes de l'acció dels piquets, que han escrit als vidres missatges en contra de la decisió de no secundar la vaga general.

Per la seva part, la patronal de TerrassaCecot, que es va oposar a la celebració de la vaga general, ha assenyalat que tan sols un 17,5% dels treballadors de les seves empreses associades han secundat la jornada de vaga.