LA CRISI A LA ZONA EURO

Guindos manté la incertesa sobre el rescat d'Espanya

El ministre afirma que és "una qüestió molt sensible" i que està acumulant informació sobre les seves implicacions

El Govern se suma a altres 10 països europeus per crear una taxa sobre les transaccions financeres

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Luxemburg (enviat especial)

El ministre d'Economia,Luis de Guindos, ha mantingut la incertesa sobre si Espanya demanarà o no el rescat financer de l'eurozona per desencadenar una intervenció delBanc Central Europeu (BCE) en suport al deute públic espanyol per fer reduir la prima de risc.

La decisió de demanar el rescat "és una qüestió extremadament important i extremadament sensible", ha afirmat De Guindos a l'acabar el Consell de Ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (UE) a Luxemburg. "Hem de tenir en compte una sèrie de factors tant per a Espanya com per al conjunt de l'eurozona", ha precisat el ministre.

"El Govern prendrà la millor decisió per a l'economia espanyola i per al conjunt de l'eurozona", ha afegit De Guindos. "Hem de tenir en compte les implicacions per a Espanya i per al conjunt de l'eurozona", ha insistit el ministre. "El Govern està acumulant informació sobre aquestes implicacions" i després prendrà una decisió, ha precisat De Guindos.

Taxa sobre les transaccions financeres

Espanya, per una altra part, ha anunciat que se suma a la iniciativa de 10 països més de la UE de crear unataxa sobre les transaccions financeres que gravarà la compra i venda d'accions, bons i productes derivats.

Notícies relacionades

Espanya, Itàlia, Estònia i Eslovàquia s'han sumat durant el Consell de Ministres europeu a la iniciativa d'Alemanya, França, Bèlgica, Portugal, Eslovènia, Àustria i Grècia de crear aquesta taxa en un grup de països europeus davant la impossibilitat d'arribar a un acord a Vint-i-set per instaurar-la donada l'oposició de la Gran Bretanya, Irlanda, Polònia, Suècia i Xipre, entre altres.

La taxa gravarà la compra i venda d'accions amb el 0,1% del valor de la transacció i amb el 0,01% en el cas dels productes financers derivats.