PRIMERES MESURES ECONÒMIQUES DEL PP

El Govern suprimeix el cànon digital i regula la llei Sinde

Una Comissió de Propietat Intel·lectual protegirà els drets dels creadors de l'"espoli" de les webs de descàrrega il·legal

El Govern substitueix el gravamen per un sistema de compensació de còpia privada

1
Es llegeix en minuts

ElConsell de Ministres ha acordat avui lasupressió del cànon digital i la creació de la Comissió de Propietat Intel·lectual --integrada dins de lallei Sinde-- perprotegir els drets dels creadors enfront de l'"espoli" de les pàgines d'internet de descàrrega il·legal de continguts. La vicepresidenta de l'Executiu,Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que elcànon digital se substituirà per un sistema de compensació de còpia privada.

Elscriteris de fixació i determinació d'aquesta compensació seran marcats pel Govern en unreial decret, ha indicat la vicepresidenta, que ha recordat que la supressió del cànon va ser acordada per les Corts a proposta del PP i ha subratllat que amb aquesta mesura el seu partit compleix uncompromís electoral.

Notícies relacionades

El Govern ha donat llum verda "en compliment" de la denominadallei Sinde, el reglament de la qual va deixar sense aprovar l'anterior Executiu, a la regulació de laComissió de Propietat Intel·lectual. Sáenz de Santamaría ha explicat que aquesta comissió s'ocuparà de "protegir els drets dels propietaris, creadors i altres titulars enfront de l'espoli lucratiu de les webs de descàrregues il·legals".

"Vull aclarir que només s'actuarà, i sempre amb la corresponent protecció judicial, enfront dels que indegudament es lucren dels drets de propietat intel·lectual d'altres. Només contra els que fannegoci d'aquestes descàrregues il·legals", ha precisat. La vicepresidenta del Govern ha destacat que amb aquesta norma "Espanya entra en l'estàndard internacional delluita contra la pirateria". "Complim els nostres compromisos electorals, però també els nostres compromisos internacionals", ha afegit.