crisi financera

ING separa la seva activitat de banca i assegurances

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Una de les principals conseqüències de la crisi financera, la fi d’algunes grans entitats tal com eren conegudes fins ara, comença a fer-se realitat. El grup ING, que va ser salvat pel Govern holandès de la fallida, va anunciar ahir que separarà les seves activitats de banca i assegurances, per ­desprendre’s de la segona després de forma gradual.

Notícies relacionades

Aquesta operació forma part del pla de reestructuració que l’entitat ja ha presentat a la ­Comissió Europea i que preveu executar durant els pròxims ­quatre anys. El grup no s’ha ­tancat cap porta en les des­in­versions: les podria portar a terme mitjançant sortides a borsa, ofertes públiques de venda i ­transaccions particulars. L’entitat resultant serà emi­nentment bancària i europea (també vendrà ING Direct als ­Estats Units), amb algunes unitats de negoci petites en altres regions. L’any 2013, el seu balanç serà el 30% més petit que el del setembre del 2008.

A més a més, el grup té previst portar a terme una am­pliació de capital de 7.500 milions per ­poder tornar la meitat de les ­ajudes ­rebudes. De tots els diners que ingressi, destinarà 5.000 mi­lions d’euros a comprar les ac­cions que va ad­quirir l’Estat ­holandès a un preu de 10 euros per acció, fet que suposa una ­prima de 950 ­milions. També ­tornarà els fons rebuts com a part d’un programa de garantia d’actius, uns 1.300 milions ­d’euros.

Temes:

Assegurances ING