Franco Battiato: "A Espanya la gent protesta al carrer. A Itàlia ni això, ens és tot igual"

La revista entrevista el cantant italià i ofereix a més un Extra Moda Home de 50 pàgines amb Javier Cámara, Raúl Arévalo i Carlos Areces, protagonistes de 'Los amantes pasajeros' a la portada

2
Es llegeix en minuts

Geni inclassificable, hem entrevistat aquest clàssic de la música italiana, que presenta, en castellà el disc 'Ábrete Sésamo', amb l'adaptació de les lletres dels músics granadins Manuel Ferrón i Jota, de Los Planetas. El cantant sicilià, de 67 anys, opina sobre l'aspecte diví i l'aspecte humà. De Ratzinger, considera que ha fet bé de marxar. “El que passa al Vaticà té molt a veure ambla CIA. Tot ple d'intrigues, No és bo ni sa”, assegura. Sobre Berlusconi, diu: “És una vergonya. És insuportable. Sóc de tradició tibetana i crec en la compassió. Però ell viu al regne de les profunditats”. Del seu últim treball, marcat per les referències religioses, assegura: “He estudiat totes les religions: cristianisme, budisme, judaisme, hinduisme, i bec de totes. Estic a prop del budisme, però també estic molt lligat a Sant Joan de la Creu o a Santa Teresa de Jesús. Agafo el millor que veig de cada religió”. I de les diferències entre la realitat social italiana i espanyola, considera que els espanyols estan més units que els italians. “Nosaltres som individualistes. A Espanya la gent protesta tots els dies al carrer. A Itàlia ni això, ens és tot igual”.

L'última pel·lícula de Christian Bale

'Las flores de la guerra' és la nova pel·lícula que acaba d'estrenar Christian Bale i el seu debut al cine xinès. Dirigida per Zhang Yimou ('La llanterna vermella'), el film recorda la brutal ocupació japonesa de Nanking el 1937. “El meu treball és molt còmode: dic els meus diàlegs davant una càmera i em paguen milions. Tenir certa consciència social és el que evita que em senti avergonyit”, assegura l'actor nord-americà, conegut per encarnar Batman, durant l'entrevista que va concedir a DOMINICAL a Berlín.

Paco Roncero i la cuina del futur

Pau Arenós narra una experiència única viscuda de la mà del xef madrileny Paco Roncero, que s'atreveix a imaginar com serà l'alta cuina del demà, una experiència tecnoemocional per la qual alguns paguen molts euros en el seu restaurant 'high tech',La Terraza, al Casino de Madrid. El vídeo que acompanyem recull una conversa entre Paco Roncero i l'artista Pep Torres.

'Los amantes pasajeros', protagonistes de l'Extra Moda Home

Raúl Arévalo i Carlos Areces, els tres assistents de la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, 'Los amantes pasajeros', perfectament vestits, ocupen la portada del nostre Extra Moda Home, un suplement de 50 pàgines amb les novetats de la temporada primavera estiu. “Pedro ha fet una aposta generacional. Volia energia, volia frescor”, assegura Cámara.

Notícies relacionades

A més, tres joves que fan moda masculina, Eduardo Rivera, Manuel García i Adnan a l'Abrash Núnez, fan de model de les seves propostes. I hem anat a Londres per conèixer la nova col·lecció de joies de Thomas Sabo, una firma que s'ha fet gran gràcies a la seva aposta atrevida pels dissenys de plata. I fins a Pamplona, per conèixer des de dins la firma de calçat El Naturalista i la seva aposta per la defensa del medi ambient.

Finalment, mostrem una sessió de moda marinera realitzada al port de Tarragona, el 'making of' de la qual també podem veure en vídeo. I l'especial el tanca l'actor John Malkovich, que fa de model de la seva pròpia marca de roba: Tecnobohemian.