LA RECEPTA
Escudella de Nadal
Escudella de Nadal_MEDIA_1
Constantina Torras és la propietària de la parada Carniceria Xarcuteria Torras Junoy, al mercat de Galvany (Santaló, 65). L'escudella de Nadal és un plat que no falta a cap taula el 25 de desembre. És una recepta típica que té moltes versions ja que el brou es pot fer amb molts ingredients. L'únic que no hi pot faltar són els galets.
INGREDIENTS
Ossos de pernil, porc i vedella
Cansalada, vedella, pollastre i botifarres
Col
Patates
Api
Cigrons
Carn de pilota
Galets
PREPARACIÓ
En una olla afegiu-hi aigua i quan trenqui a bullir afegiu-hi els ossos i la cansalada. Deixeu coure a foc mitjà durant mitja hora i després afegiu-hi els cigrons. Reduiu i deixeu bullir dues hores a foc lent, perquè els ingredients vagin deixant anar els gustos. Afegiu-hi el pollastre i la vedella. Trossegeu les patates, l'api i la col i afegiu-los a l'olla. Tireu-hi les botifarres i la pilota i deixeu-ho cure mitja hora més.
PRESENTACIÓ
Notícies relacionadesColeu el brou i els aliments bullits serviu-los en una safata perquè cada comensal se serveixi al gust. Els ossos es poden rebutjar, la res-
ta s'aprofita tot. Talleu les carns i les verdures. En el caldo, bulliu-hi els galets de la mida que es prefereixi. PATRICIA BARAJAS
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens