LA RECEPTA

Escudella de Nadal

Escudella  de Nadal_MEDIA_1

Escudella de Nadal_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Constantina Torras és la propietària de la parada Carniceria Xarcuteria Torras Junoy, al mercat de Galvany (Santaló, 65). L'escudella de Nadal és un plat que no falta a cap taula el 25 de desembre. És una recepta típica que té moltes versions ja que el brou es pot fer amb molts ingredients. L'únic que no hi pot faltar són els galets.

INGREDIENTS

Ossos de pernil, porc i vedella

Cansalada, vedella, pollastre i botifarres

Col

Patates

Api

Cigrons

Carn de pilota

Galets

PREPARACIÓ

En una olla afegiu-hi aigua i quan trenqui a bullir afegiu-hi els ossos i la cansalada. Deixeu coure a foc mitjà durant mitja hora i després afegiu-hi els cigrons. Reduiu i deixeu bullir dues hores a foc lent, perquè els ingredients vagin deixant anar els gustos. Afegiu-hi el pollastre i la vedella. Trossegeu les patates, l'api i la col i afegiu-los a l'olla. Tireu-hi les botifarres i la pilota i deixeu-ho cure mitja hora més.

PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

Coleu el brou i els aliments bullits serviu-los en una safata perquè cada comensal se serveixi al gust. Els ossos es poden rebutjar, la res-

ta s'aprofita tot. Talleu les carns i les verdures. En el caldo, bulliu-hi els galets de la mida que es prefereixi. PATRICIA BARAJAS